У січні 299 чернівецьких посадовців пройшли спецперевірку

«Упродовж першого місяця цього року на виконання Закону України \”Про очищення влади» фахівцями ДПІ у м. Чернівцях було підготовлено 299 висновків про результати, так званих «люстраційних» перевірок», – розповіла завідувач сектору спеціальних перевірок ДПІ у м. Чернівцях Оксана Конопницька повідомляє Сектор комунікацій ДПІ у м. Чернівцях.

Під час сецперевірки аналізується наявна податкова інформація щодо доходів, отриманих особою, стосовно якої проводиться перевірка; порівнюються відомості про вказане в декларації майно з інформацією про нього із різних джерел, здійснюється аналіз відповідності вартості майна доходам, отриманим із законних джерел.

Якщо виявлено невідповідності, то особа, стосовно якої проводиться перевірка, надає письмове пояснення та підтверджуючі документи. Ці пояснення обов’язково враховуються при підготовці висновку про перевірку.

«Під час спеціальних перевірок здебільшого виникають запитання щодо майна, яке було набуте під час перебування на державній службі. Для з’ясування джерел походження даного майна (майнових прав) сектором спеціальних перевірок у січні було розглянуто 132 пояснення осіб щодо яких проводилась перевірка»,- повідомила фахівець.

Цьогоріч у січні до ДПІ у м. Чернівцях надійшло 70 запитів щодо проведення спеціальної перевірки службовців.

peredplata