На Прикарпатті об’єднання «Фронту Змін» та ВО «Батьківщина». На Буковині ще думають

 На Прикарпатті об’єднання «Фронту Змін» та ВО «Батьківщина». На Буковині ще думаютьОчолив обласну організацію Народний депутат України Дмитро Шлемко

Під час спільної прес-конференції народних депутатів України Дмитра Шлемка та Володимира Шкварилюка говорили про об’єднавчі процеси, які розпочалися після 15 червня 2013 року, коли офіційно політична партія «Фронт Змін» об’єдналася зі Всеукраїнським об’єднанням «Батьківщина».

Попри те, що з керівником Івано-Франківської обласної організації визначилися, ним залишається народний депутат України Дмитро Шлемко, об\’єднавчий процес між партіями «Фронт Змін» та «Батьківщина» на Прикарпатті триватиме до вересня.

Тож Дмитро Шлемко залишається керувати Івано-Франківською обласною \”Батьківщиною\”. А його заступниками тимчасово стали керівник колишнього \”Фронту Змін\” Володимир Шкварилюк і заступник голови Івано-Франківської обласної ради Олександр Левицький.

«Звичайно «Фронт Змін» та «Батьківщина» завжди були опозиційними партіями одного спрямування, але в їхніх програмних засадах існували відмінності. Ми нікого не примушуємо вступати в «Батьківщину», якщо це суперечить його політичним поглядам. Думаю, що до першого вересня ми завершимо всі об’єднавчі процеси», – наголосив народний депутат України Дмитро Шлемко.

Журналісти не оминули питання і всеукраїнського рівня, зокрема поцікавились, чому не приєднались партії, з якими йшли на вибори: «За Україну», «Громадянська позиція» та політична сила ,яку очолює Микола Катеринчук.

«Щодо Гриценка, то він не проявив ініціативи, а ми йому й не пропонували, адже треба, щоб він чітко визначився, з ким він сьогодні в команді. Взагалі ж, як сказала Юлія Тимошенко, сьогодні двері Всеукраїнського об’єднання «Батьківщина» відкриті для всіх національно-демократичних сил. Ми їх відкрили і не закриваємо», – наголосив Д. Шлемко.
Процес вступу до «Батьківщини» довготривалий та добровільний, а колишнім членам «Фронту Змін» потрібен час на роздуми. Наразі тривають переговори щодо створення єдиних фракцій в місцевих радах.

У другій частині прес-конференції говорили про «тушку» Володимира Купчака.

\”Володимир Купчак – політична повія. Він потоптався по нашій області. Він помер у моєму житті. Ніхто не думав, що так станеться. Він падкий на гроші, як виявилося. Зрадник є зрадник. Це клеймо на все життя. Він ніхто, і звати його ніяк\”, – наголосив народний депутат України Володимир Шкварилюк. Нардеп переконує, що проти Володимира Купчака, за якого він ручався на виборах до парламенту, немає жодних кримінальних справ і переслідувань, ніхто на нього не полював. Володимир Шкварилюк вважає, що в нього немає майбутнього: «Своїх він втратив, а чужі його не признають, він як пес приблудний шукає місце для голосування у сесійній залі, адже в ряд, де він сидів, ми його не пускаємо і інші всі його проганяють».

Дмитро Шлемко наголошує, що такої складної ситуації у Верховній Раді не було ще жодного разу: «Ми не беремося прогнозувати, чи будуть ще «тушки» у Верховній Раді, але думаю, що будуть, бо зараз іде страшенний тиск на опозиційних депутатів, аби створити більшість у парламенті. На опозиційних нардепів та їхні родини дуже тиснуть, шантажують та намагаються купувати за величезні гроші. Враховуючи це, напевне, що ще будуть тушки, хоча наразі немає інформації, що ще хтось написав заяву про вихід з фракції «Батьківщина» у Верховній Раді», – розповів Д. Шлемко.

Джерело

peredplata