Українські війська можуть зупинити постачання росармії з півдня країни і Криму – Інститут вивчення війни (ISW)

Російські сили у східній частині Херсонської області виявилися вразливими для української кампанії перехоплення, яку раніше використовували ЗСУ, щоб відбити західну частину Херсонської області, повідомляє Інститут вивчення війни (ISW).
Через східну частину Херсонської області проходять кілька великих доріг, які пов’язують російські війська з іншими контрольованими територіями на півдні України: маршрути Нова Кахковка – Армянськ, Яковха – Генічеськ та траса М14, що йде до Мелітополя, Бердянська та Маріуполя. Супутникові знімки показують, що російські війська займають оборонні позиції вздовж деяких із цих критичних напрямів, а повідомлення в соціальних мережах вказують на те, що українці вже завдають ударів по російським районам зосередження та військовим об’єктам на цих маршрутах.
Обмежена кількість високоякісних автомобільних та залізниць у цьому районі, зокрема, що з’єднують Крим із материком, створює вразливі місця, що може поступово знизити здатність Росії постачати зброю, харчі та амуніцію для свого угруповання у східній частині Херсонської області та інших районах півдня України.

peredplata