Скандального попа Микиту драчинецького з Буковини призначили головним руським попом Прикарпаття

Про це пище журналіст Юрій Чорне на сайті  https://buknews.com.ua/:
-Чернівецько-Буковинської єпархії УПЦ архімандрита Никиту (Сторожука) обрано Єпархіальним архієреєм Івано-Франківської єпархії УПЦ, – пише Чорней.- 
 
23 листопада 2022 року, після Божественної літургії у Хрестовому-домовому храмі на честь святителя Миколая, архієпископа Мир Лікійських при резиденції Предстоятеля Української Православної Церкви у Свято-Успенській Києво-Печерській Лаврі, відбулось чергове засідання Священного Синоду Української Православної Церкви, яке очолив Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Онуфрій.
 
З-поміж ухвал синону, зокрема таке:

Митрополита Івано-Франківського і Коломийського Серафима звільнено від керування Івано-Франківською єпархією та почислено на спокій.

Єпархіальним архієреєм Івано-Франківської єпархії обрано архімандрита Никиту (Сторожука), клірика Чернівецько-Буковинської єпархії.

А ось, що пише газета ЧАС:

Архимандрит РПЦвУ Нікіта з Буковини, який кашляв на журналістів, опинився у базі “Миротворець”

База “Миротворця” поповнилася іменем секретаря Чернівецько-Буковинської єпархії РПЦвУ (УПЦ МП) архимандрита Никити, який після появи новини про його зараження коронавірусом вдерся до редакції буковинського видання і кашляв на журналістів.

Серед причин потрапляння архімандрита Никити (в миру – Андрія Петровича Сторожука) до бази “Миротворця” вказується його діяльність як провокатора, маніпулятора й учасника дестабілізації сусльного життя в Україні.Також клірика РПЦвУ характеризують як противника незалежності українського православ’я від підконтрольної Росії (країна-агресор) РПЦ.

Зазначимо, що Сторожука додали до бази “Миротворця” 1 травня, тобто наступного дня після того, як він влаштував “кашляючу диверсію” у редакції видання “Молодий буковинець”.

Нагадаємо, що 29 квітня жерела “Релігійної правди” повідомили про те, що керівник Чернівецько-Буковинської єпархії РПЦвУ митрополит Мелетій страждає на пневмонію, а низка священнослужителів, зокрема, і сам секретар єпархії архимандрит Никита, хворі на коронавірус.

Журналісти газети “Молодий буковинець”, які передрукували цю новину на своєму сайті, наразилися на неадекватну поведінку архимандрита. Клірик РПЦвУ прийшов до редакції, демонстративно кашляв на працівників установи і поводився нахабно. Відтак написав заяву до СБУ, в якій попросив закрити редакцію на “повний карантин”.

 

peredplata