Повсталі з Врадіївки йдуть протестувати в Київ

Повсталі з Врадіївки йдуть протестувати в Київсеред вимог відставка Захарченко та переатестації всіх міліціонерів

У неділю, 7 липня, з Врадіївки (Миколаївська область) до Києва пішки відправилася частина протестувальників з вимогами звільнення міністра внутрішніх справ Віталія Захарченка та переатестації громадськими комісіями всіх працівників міліції. Про це заявив координатор «Спільної справи» Олександр Данилюк.

«Хід почався в селищі Врадіївка 7 липня в 10:00 з короткого мітингу навпроти будівлі відділу внутрішніх справ», – написав пан Данилюк

Маршрут ходи: Первомайськ (8 липня), Голованівськ (10 липня), Умань (11 липня), Монастирище (12 липня), Жашків (13 липня), Біла Церква (15 липня), Фастів (16 липня), Васильків (17 липня). Київ-Майдан Незалежності (з 18 липня – безстроково).

Як повідомлялося, в ніч на 27 червня в селищі Врадіївка була зґвалтована й побита 29-річна Ірина Крашкова. За підозрою затримано два офіцери міліції Дмитро Поліщук та Євген Дрижак, а також таксист Сергій Рябиненко.

1 липня жителі Врадіївки штурмували місцеве відділення міліції, вимагаючи покарати всіх винних у жорстокому побитті та зґвалтуванні дівчини. В результаті інциденту постраждали кілька цивільних з числа нападників і десять міліціонерів. Відбиваючи атаку розлюченого натовпу правоохоронці застосували сльозогінний газ і гумостріли.

Джерело

peredplata