Від Зеленського вимагають позбавити Михайла Жара з Банчен та інших зрадників звання Героя України (+коментар Соні Кошкіної)

Рух ЧЕСНО звернувся до Президента України Володимира Зеленського з вимогою позбавити найвищого звання держави — Героя України — осіб, які є фігурантами Реєстру держзрадників, а саме: Михайла Жара , Юрія БойкаБориса ДейчаМиколу Багрова та ін. 

“Навесні Володимир Зеленський видав указ про позбавлення звання Героя України В’ячеслава Богуслаєва. Рух ЧЕСНО вбачає подвійні стандарти у тому, що Бойко залишається при цьому Героєм України. Виходить, там, де не потрібна співпраця з ексОПЗЖ, політичне рішення ухвалюється швидко. А коли голова партії СН Олена Шуляк та голова фракції Давид Арахамія безпідставно виправдовують співпрацю з ексОПЗЖ, цілком зрозуміло, що Бойко не стане підсанкційним і не буде позбавлений звання”, — наголошує лідерка Руху ЧЕСНО Віта Думанська. 

 Попри вимогу громадян позбавити звання Героя України  одного з лідерів забороненої проросійської партії ОПЗЖ Юрія Бойка, він продовжує мати цей статус. У відповідь на петицію щодо звання Бойка Зеленський звернувся до прем’єра Дениса Шмигаля із проханням проаналізувати наявність обґрунтованих підстав для застосування санкцій. Майже за місяць Денис Шмигаль надіслав Володимиру Зеленському відповідь, в якій було сказано, що наразі недостатньо підстав для застосування санкцій щодо Юрія Бойка. 

 “Після цієї скандальної відповіді прем’єр зрозумів репутаційні ризики. Але замість того, щоб підтримати законопроєкт Романа Лозинського, який уже очікує другого читання, Шмигаль подав свій, як і представники фракцій “ЄС”, “Голосу” та групи ПЗЖМ. Нардеп Григорій Мамка у своєму законопроєкті взагалі пропонує позбавляти держнагород лише осіб, які вчинили тяжкі злочини, а не через накладання санкцій. Якби ініціатива Мамки набула законної сили, президент не зміг би своїм указом позбавити звання Героя України Богуслаєва, бо ще немає вироку суду і діють лише санкції”, — резюмує Думанська.

 Нардепи з колишньої фракції ОПЗЖ досі в парламенті й це дає їм можливість і надалі просувати законодавчі ініціативи, які вигідні проросійським силам.

Окрім Бойка, звання героїв мають й інші фігуранти Реєстру держзрадників. Так, зокрема покійні екснардепи Борис Дейч або Микола Багров досі є Героями України при тому, що після початку російсько-української війни у 2014 році підтримали анексію Криму та Донбасу.

Можливо, це зображення (5 людей та текст)

 Звання героя України продовжує носити священнослужитель УПЦ МП, вікарій Чернівецької єпархії, намісник Банченського монастиря УПЦ (МП) Михайло Жар (Лонгин), який був помічником на громадських засадах нардепа Миколи Романюка (Партія  регіонів). Наразі йому оголосили підозру в розпалюванні міжрелігійної ворожнечі. Він називав ПЦУ “церквою антихриста” та “сатанинською” під час літургій.

 Найвищі державні звання у Юрія Бойка чи Михайла Жара знецінюють цю нагороду, які наразі отримують захисники держави, як правило посмертно, тому важливо звернути особливу увагу на цю проблему.

 Станом на травень 2023 року оприлюднені укази щодо присвоєння звання Героя України 717 особам, 409 осіб нагороджено за життя, 308 – посмертно. Посмертно звання Героя України отримують, як правило, ті, хто загинув у бою за Україну. Низка справжніх героїв загинула після повномасштабного вторгнення росії, зокрема одні із наймолодших Героїв України – Дмитро Коцюбайло (Да Вінчі), Андрій Верхогляд (Лівша), Тарас Бобанич (Хаммер) та багато інших. 

 ДОВІДКОВО:

 Опа-опа. А хто тут у нас такий красівий?
Кому СБУ на цьому тижні вліпила підозру? Так, по 161-їй (розпалювання релігійної ворожнечі), тобто майже напевно відбудеться штрафом (якщо не додадуть ще чогось). Але ж сам факт.
Знайомтеся.
Митрополит УПЦ тіпа не МП Лонгин (Жар).
Один із найодіозніших персонажів серед керівництва УПЦ МП. Вікарій якої єпархії? Правильно! Чернівецько-Буковинської! Звідки Мелетій з його російським паспортом, босий Нікіта і інші «достойні» люди. У самого Лонгина паспорт, до речі, румунський. При цьому він – Герой України.
Коротко нагадаю біографію персонажа.
– в 2004 відкрито агітував за Януковича, потім – шукав «підходи» до помаранчевих;
– в 2005 році самовільно викопує з кладовища тіло рідного брата. Щоби що, – спитаєте ви? Щоб перезахоронити на теріторіі Банченського монастиря, яким управляє. Дружина і діти покійника були проти, заявляли в органи, але хто іх слухав?
– В 2014-му, після перемоги Майдану, називав нову владу «проклятою» і «слугами сатани»;
– В голові у нього насрано (вибачте) конкретно. Тому в 2016-му він назвав Гундяєва «зрадником», «що встав на шлях антихриста» лише за то, що той зустрівся в Гавані з Папою Римським. Католиків Лонгин в приницпі ненавидить;
– Що він говорить про ПЦУ і як всіх проклинає, я навіть повторювати не буду. Власне, за це йому і підозра. Більше плюється отрутою хіба що Паша. Але, ніт. Порівну;
– В 2019-му відмовився благословляти тих, хто воював на Сході. І знову всіх прокляв;
– Само собою – затятий антивакцинатор (через його «благословення» лікарі в Чернівцях відмовлялися від щеплення цілими колективами);
– Закликав саботувати мобілізацію, оскільки …. у війні винна Америка. Ага. Я ж кажу – насрано в голові конкретно;
– Близький друг Юрія Бойко та Вадима Новинського. Бойку – допомагав виїхати з Україні вже в 2022-му. Ну, як допомагав, в принципі, колишньому очільнику «опозиційного блоку» давно за 60 і він мав законні підстави на виїзд, але Лонгин все одно його супроводжував – в одному автомобілі. Примітно, що за декілька годин після того, як Бойко перетнув кордон, Лонгин повернуся в Україну. З початком великої війни він взагалі виїжджав не менше 18 разів. В тому числі на відому «Мюнхеньску зустріч». В цілому, саме Лонгин – головний «зв’язківець» між Новинським та Онуфрієм сьогдні;
– Агітує кліриків Чернівецької епархіі переходити під омофор Румунської православної церкви;
Як цьому чорту дали «Героя», спитаєте ви? Дуже просто. Лонгин має славу благодійника, оскільки всиновлює сиріт.
В селі Молниця Чернівецької області ним створено притулок, на утриманні якого перебуває 158 дітей-сиріт, 28 з яких він усиновив. Поруч розміщено Краматорський будинок дитини «Антошка».
Але є одне «але». Фінансування притулків здійснюється з держбюджету – 7100 гривень на одну дитину. Діти з інвалідністю ще додатково отримують на власний рахунок 2000-2500 гривень, а евакуйовані з дитячого будинку «Антошка» – утримуються з бюджету Донецької області.

 

 

peredplata