Іван Мунтян: \”На Буковині до виконання робіт на дорогах не допускають райавтодори\”

Іван Мунтян: "На Буковині до виконання робіт на дорогах не допускають райавтодори"Основна відповідальність за те, що твориться на дорогах області лежить виключно на Чернівецькій обласній державній адміністрації, запевнив голова обласного осередку ВО \”Батьківщина\” та депутат обласної ради Іван Мунтян.

Він також наголосив на тому, що на дороги області кошти виділяють Укравтодор та з дорожнього фонду (обласна влада). І в райони (окрім Кельменецького) всі гроші на ремонт доріг з обласного дорожнього фонду йдуть приватним фірмам. Таким чином райавтодори животіють і не мають коштів, щоб утримувати своє майно тощо. Так, райавтодор на Заставнівщині вже не працює, на межі зникнення Глибоцький райавтодор, переконує Іван Мунятн.

– Коли приватники виконують роботи, ми не знаємо, чи частина коштів не йде до Києва потім, – задаєтся питанням Іван Мунтян. – До 2010 року кошти обласного бюджету виділялись райавтодорам. А тепер – ні. Значить це комусь треба.

Ми просили назвати фірми, які отримують кошти, але Іван Мунятн сказав, що не знає.

Також він повідомив, що заступник голови ОДА Василь Бурлака сказав, що кошти з обласного дорожнього фонду не будуть йти райавтодорам.

Наразі ж 92 мільйони отримує служба автодоріг з Києва, і 84,6 – з обласного дорожнього фонду.

peredplata