Понад два роки чиновник з Буковини переховувався в Італії

Понад два роки чиновник з Буковини  переховувався  в ІталіїЩе 13.10.2010 року прокуратурою Герцаївського району в порядку нагляду була порушена кримінальна справа відносно головного інспектора Державної інспекції з контролю за цінами в Чернівецькій області Д. за ознаками складу злочинів, передбачених ч.1 ст.364 (зловживання владою або службовим становищем) та ч.1 ст. 366 (службове підроблення) КК України.

Під час досудового розслідування встановлено, що головний інспектор Державної інспекції з контролю за цінами в Чернівецькій області, будучи службовою особою, маючи на меті з корисливих мотивів для власного збагачення використати службове становище, 03 серпня 2010 року за результатами перевірки правильності формування та застосування цін на товари першої необхідності в магазині «Продукти» одного із сіл Герцаївського району, який належить суб’єкту підприємницької діяльності, склав акт перевірки та повідомив підприємцю, що за виявлені порушення останній має сплатити штрафну санкцію в розмірі 1000 грн. Опісля отримав вказану суму грошей, з яких перерахував до державного бюджету 111,60 грн. та 2 грн. плати за послуги банку, а гроші в сумі 886,40 грн. привласнив. Згодом вніс у акт перевірки недостовірні дані, тим самим підробивши офіційний документ.

Подібним чином з приватних підприємців даного району, які утримують магазини, чиновник «стягнув» до власної кишені майже 8 тисяч гривень (у селах Цурень, Остриця, Тернавка, Буковка та ін.)! А потім подався в Італію, де тривалий час перебував у розшуку. Однак нещодавно був виявлений, розслідування кримінальної справи завершене, і з обвинувальним актом вона уже скерована до суду для розгляду по суті – повідомляє прес-служба прокуратури Чернівецької області.

peredplata