Яценюк обігнав Януковича

Яценюк обігнав ЯнуковичаНайбільші політичні сили України втрачають підтримку виборців, при цьому росте кількість людей, що не підтримують ні одну з існуючих партій.

Про це свідчать результати опитування, проведеного Міжнародною організацією виборчих систем (IFES) разом з Київським міжнародним інститутом соціології, пише Острів.

Так, Партія регіонів за рік, станом на липень 2011 року, втратила 10,3 % підтримки – сьогодні бачать у ній виразника своїх поглядів і інтересів 17,5 % опитаних.

Автори дослідження констатують, що підтримка ПР усе ще найбільш висока на сході і півдні України (по 25 %), однак і тут вона демонструє істотне зниження в порівнянні з торішніми показниками (40 % і 54 % відповідно).

Знизився також рейтинг \”Батьківщини\” Юлії Тимошенко – тепер він майже дорівнює рейтингові \”Фронту змін\”, який за рік виріс у три рази – з 3,7 % до 9,6 % (у \”Батьківщини\” у липні соціологи зафіксували 10 %).

Набрала очки Комуністична партія – до 4,3 %.

Зате упала в рейтингу \”Сильна Україна\” Сергія Тігіпка – з 8 до 2,1 %. Показник \”Свободи\” залишився незмінним на рівні 2,6 %. 2 % респондентів висловилися за партію УДАР Віталія Кличка.

36 % учасників опитування не підтримують ні одну з зазначених партій.

Арсеній Яценюк лідирує в рейтингу довіри серед українських політиків. При цьому президент Віктор Янукович відстає від нього на один відсоток з 29 % що довіряють.

Юлії Тимошенко довіряють 24 % опитаних, Миколі Азарову і Сергієві Тігіпку – 20 %.

Узагалі ж найбільшою довірою громадян України, як показує опитування, користуються ЗМІ (54 % ), мери (глави сільських рад) – 50 %, міські (сільські) ради – 46 %. Кабінетові міністрів довіряють 22 % учасників опитування, Верховній Раді – 18 %.

Опитування проводилося 16-30 липня 2011 року по всій Україні. У ньому взяли участь 1515 чоловік. Похибка вибірки – +/- 2,52 %.

Джерело Українська правда

Світлина ТСН

peredplata