Директора скандальної кредитної спілки в Чернівцях відпустили на волю

Директора скандальної кредитної спілки в Чернівцях відпустили на волюШапсу Авербуха, керівника чернівецької кредитної спілки \”Бісер\”, випустили на волю після 3,5 років перебування в СІЗО під слідством за розтрату кредитів. Але ж кредити були завдяки вкладам ошуканих вкладників. Та цього факту правоохоронні органи та суди не бажали визнавати. Наразі СУ УМВС в Чернівецькій області закінчено досудове розслідування у кримінальному провадженні стосовно Авербуха Ш.І., який протиправно заволодів коштами вкладників КС \”Бісер\”.

Ошукані вкладники (а це півсотні людей) побоюються (ба навіть, впевнені), що поки справа по розкраданню вкладів дійде до суду, Шапса Авербух втече до Ізраїлю.

Наразі відкрита вже третя кримінальна справа щодо групове розкрадання коштів вкладників.

– Але ця справа дуже довго розслідується, – розказує член ініціативної групи ошуканих вкладників Василь Фуга. – Таке відчуття, що вона кришується, і робиться все, щоб покарання уникнули злочині і гроші були нам повернуті. Ми ще в лютому 2013 року звертались до обласного прокурора Ковеля, аби нашу справу не передавали в Першотравневий райвідділок міліції, а зразу в обласне управління. Але цього зроблено не було. Тому ми звернулись до Генпрокурора Пшонки з заявою. Будемо стояти до кінця!

На світлині – відповідь на депутатський запит народного депутата Геннадій Москаля, який він обіцяв подати, коли відповідав на запитання вкладників КС \”Бісер\”.

peredplata