Данілов про Герасимова: Наступні два-три місяці будуть вирішальними — це підвищення ставок у війні

Секретар Ради нацбезпеки та оборони Олексій Данілов вважає, що призначення начальника Генштабу РФ Валерія Герасимова командувачем війни проти України говорить про підвищення ставок Кремлем. Про це він повідомив в ефірі національного телемарафону.

За його словами, Кремль усуває креатури власника терористичної ПВК “Вагнера” Євгена Пригожина та “глави Чечні” Рамзана Кадирова, яким був генерал Сергій Суровікін.

Він зазначив, що призначення Герасимова каже про те, що Москва підвищує ставки, а відтак найближчі два-три місяці будуть вирішальними у війні.

“Внутрішні протиріччя в РФ тільки посилюватимуться. Війна за владу в Росії буде, Путін дуже хворий і стає слабшим з кожним днем”, — сказав Данілов.

Також секретар РНБО заявив, що до 24 лютого росіяни намагатимуться показати своєму населенню якийсь результат року великої війни.

  • 11 січня Шойгу зняв Суровікіна з посади командувача війною проти України й призначив замість нього начальника російського генштабу Валерія Герасимова. Суровікін став його заступником.
  • Британська розвідка вважає, що призначення Герасимова є “показником зростання серйозності ситуації, перед якою стоїть РФ, і явним визнанням того, що кампанія не відповідає стратегічним цілям Росії”.
  • У Резнікова про призначення Герасимова: Нам буде важко, але росіянам це вже не допоможе.

Джерело: https://news.liga.net

peredplata