Путін розглядає можливість ядерного удару по Польщі – Христо Грозєв

Керівник Bellingcat зазначив, що кремлівський диктатор може застосувати ядерну зброю, якщо жодного іншого виходу у нього не залишиться.

Очільник країни-агресорки росії володимир путін серйозно розглядає можливість ядерного удару по Польщі.

Про це повідомив керівник незалежної міжнародної розвідувальної спільноти Bellingcat Христо Грозєв в інтерв’ю “Главкому”.

Коментуючи можливі сценарії конфлікту росії та НАТО, Грозєв зазначив, що у цьому випадку не так важливі варіанти дій путіна, значно важливіше, як на це реагуватиме колективний захід.

“Чи готові західні держави у певний момент вступити у війну і що для них є червоною лінією. Бо, судячи з тієї інформації, яку я отримував ще навіть до початку великомасштабної війни, російський зверхник готовий піти на ядерний крок у меншому або більшому масштабі. Хоча, в ідеальних умовах не хотів би використовувати цього останнього аргументу у війні з Україною. У такому разі зникне будь-який сенс шукати соціальне виправдання для росіян. Наратив про допомогу “братньому народові” тоді просто повністю самознищиться”, – пояснив він.

Крім того, за словами Грозєва, російський лідер цілком серйозно розглядає можливість завдання ядерного удару по Польщі.

“І він таки врешті це зробить, якщо жодного іншого виходу у нього не залишиться. Адже здатен на таке”, – переконаний керівник Bellingcat.

Нагадаємо, генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг вважає, що Україну необхідно забезпечити зброєю, яка їй потрібна для перемоги, а ризик застосування Росією ядерної зброї є невисоким.

peredplata