Україна кримінальна

Україна кримінальнаУпродовж минулої доби до органів внутрішніх справ України надійшло 9 135 заяв про злочини.

За незаконне зберігання зброї затримано 31 особу. У правопорушників вилучено гвинтівку, два обрізи мисливських рушниць, три одиниці саморобної вогнепальної зброї, три гранати, 1,2 кг вибухівки та 660 набоїв.

За злочини у сфері обігу наркотичних засобів та психотропних речовин затримано дві особи. Вилучено 71,1 кг наркотичних засобів.
Працівниками Державтоінспекції зафіксовано 110 дорожньо-транспортних пригод, у яких 17 осіб загинули та 126 – травмовані.

У місті Вінниця 3 серпня в будинку за місцем тимчасового проживання було знайдено мертвою з тілесними ушкодженнями 35-річну безробітну жительку одного з селищ Вінницької області. У результаті проведення оперативно-розшукових заходів за підозрою в скоєнні вбивства працівники міліції затримали 47-річного безробітного жителя міста Дніпропетровська. Попередньо встановлено, що він уночі 30 серпня в зазначеному будинку під час раптово виниклої сварки заподіяв смертельні тілесні ушкодження потерпілій.

У місті Павлограді Дніпропетровської області в результаті проведення оперативно-розшукових заходів працівники міліції затримали 47-річного безробітного місцевого жителя. Попередньо встановлено, що він удень 2 вересня на одній з вулиць міста під час раптово виниклої сварки дерев’яною палицею заподіяв смертельні тілесні ушкодження 52-річному безробітному жителю міста Тернівки.

У Синельниківському районі Дніпропетровської області в результаті проведення оперативно-розшукових заходів працівники міліції затримали 57-річного жителя міста Дніпропетровська, сторожа приватної пасіки. Попередньо встановлено, що він увечері 14 вересня у полі зазначеного району, перебуваючи в стані алкогольного сп’яніння, пострілом із власної зареєстрованої мисливської рушниці заподіяв вогнепальне дробове поранення ноги 36-річному односельцю. Потерпілого госпіталізовано. Зброю вилучено.

У Житомирському районі Житомирської області 15 вересня на місці скоєння злочину працівники міліції затримали 42-річного безробітного жителя одного з селищ Радомишльського району. Попередньо встановлено, що він на вулиці під час раптово виниклої сварки пострілами з власної зареєстрованої мисливської рушниці заподіяв вогнепальні поранення ніг двом жителям міста Малина, віком 24 та 28 років. Потерпілих госпіталізовано. Зброю вилучено.
У місті Рівному 6 вересня до приміщення одного з відділень банківської установи зайшов невідомий. Розбивши скло каси й під загрозою фізичної розправи працівникам вказаного відділення, зловмисник викрав 14 тис. грн., 2 тис євро, 1 тис. доларів США та 100 тис. російських рублів і втік. У результаті проведення оперативно-розшукових заходів за підозрою у скоєному працівники міліції затримали 24-річного безробітного місцевого жителя. Частину викрадених грошей вилучено.

У місті Донецьку 15 вересня до міліції на телефон спецлінії “102” зателефонував невідомий та повідомив, що в приміщенні школи-інтернату закладено вибухівку. На час проведення обстеження було евакуйовано 187 вихованців та вчителів зазначеного навчального закладу. Вибухонебезпечних предметів не виявлено. В результаті оперативно-профілактичних заходів працівники міліції встановили, що це безпідставне повідомлення, з хуліганських спонукань, зробили 11-річні місцеві жителі, учні згаданої школи-інтернату.

У Цюрупинському районі Херсонської області працівники міліції затримали 54-річного безробітного місцевого жителя, з будинку якого вилучили 1 кг вибухівки.

У Теофіпольському районі Хмельницької області працівники міліції затримали 48-річного безробітного місцевого жителя, з будинку якого вилучили гранату РГД-5.
У Ставищенському районі Київської області працівниками міліції затримано 46-річного безробітного місцевого жителя, з будинку якого вилучили 17,5 кг конопель.
У місті Кременчуці Полтавської області працівники міліції затримали 36-річного безробітного місцевого жителя, з квартири якого вилучили 9 кг канабісу.

У місті Донецьку в результаті реалізації оперативної інформації працівники міліції затримали п’ятьох безробітних місцевих жителів, віком від 21 до 26 років, які на території вказаного міста займалися збутом наркотичних засобів. У правопорушників вилучено 120 пігулок сильнодіючого лікарського засобу “Паротрал”.

У місті Луганську 15 вересня на одній з вулиць працівники міліції затримали 36-річного іноземного громадянина, з автомобіля якого вилучили 20 г марихуани.

На Донеччині до суду направлено кримінальну справу стосовно організованої злочинної групи в складі двох виконавчих директорів кредитної спілки, шести робітників відкритого акціонерного товариства та трьох приватних підприємців. Вони впродовж 2008 – 2009 років, шляхом оформлення фіктивних кредитних договорів, привласнили 4,9 млн. грн. Кримінальні справи порушено за ознаками злочинів, передбачених ч.3 ст.28, ч.5 ст.191, ч.1 ст.209, ч.ч.2, 3 ст.358 та ч.2 ст.366 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем, легалізація (відмивання) грошових коштів та іншого майна, здобутих злочинним шляхом, підроблення документів, печаток бланків їх збут, використання підроблених документів й службове підроблення) КК України.

На Закарпатті працівники управління Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили посадовця одного з територіальних управлінь. Він вимагав та отримав 8,5 тис. грн. хабара від директора товариства з обмеженою відповідальністю за сприяння йому в наданні дозволу на перевезення пасажирів. Органами прокуратури порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.3 ст.368 (одержання хабара) КК України.

На Луганщині працівники управління Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили службових осіб одного з комунальних підприємств. Вони впродовж 2007-2008 років привласнили майже 127 тис. грн. бюджетних коштів, виділених на поточні ремонтні роботи систем водопостачання, центрального опалення та водовідведення у житлових будинках вказаного міста. Органами прокуратури порушено кримінальну справу за ознаками злочинів, передбачених ч.4 ст.191 та ч.1 ст.209 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем й легалізація (відмивання) грошових коштів та іншого майна, здобутих злочинним шляхом) КК України.

У Львівській області працівники управління Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили службових осіб одного з товариств з обмеженою відповідальністю. Вони в серпні цього року, без наявності карантинного сертифікату, намагалися випустити на ринок України 2 тис. тонн недоброякісної пшениці, вартість якої 3,2 млн. гривень. Слідчим управлінням ГУМВС в області порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ст.227 (випуск або реалізація недоброякісної продукції) КК України.

У Сумській області працівники управління Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили голову комітету з конкурсних торгів одного з комунальних підприємств. Він у січні цього року за завищеною вартістю придбав у товариства з обмеженою відповідальністю паливно-мастильні матеріали, чим завдав збитки державі на суму 1,8 млн. гривень. Органами прокуратури порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.367 (службова недбалість) КК України.

Прес-служба МВС

peredplata