Росія анонсувала вторгнення у Молдову

 
Міноборони Росії заявило, що Україна нібито готує провокації із вторгненням у невизнане Придністров’я.

“За наявною інформацією найближчим часом київський режим готує збройну провокацію проти Придністровської Молдавської Республіки, яка буде здійснена підрозділами Збройних сил України, у тому числі із залученням націоналістичного формування “Азов”, – йдеться у повідомленні російського військового відомства.

 

Міноборони стверджує, що “як привід для вторгнення планується інсценування нібито наступу російських військ з території Придністров’я”. “Для цього українські диверсанти, що беруть участь у постановочному вторгненні, будуть переодягнені у форму військовослужбовців збройних сил Російської Федерації”, – додали там.

Міноборони Росії заявляє, що готове реагувати у разі будь-яких змін на кордоні України з невизнаним Придністров’ям.

Слід зазначити, що зазвичай Москва анонсує свої провокації і наперед звинувачує у них Україну.

Як відомо, Придністров’я – регіон вздовж лівого берега річки Дністер, є частиною Республіки Молдова, але з 1992 року контролюється самопроголошеною невизнаною Придністровською Молдавською Республікою).

Нещодавно прем’єр-міністр Молдови Дорін Речан підтвердив плани Кремля відкрити другий фронт через Молдову.

 

Молдова спростувала звинувачення Міноборони РФ на адресу України щодо Придністров’я

Влада Молдови спростовує заяву міністерства оборони РФ про те, що Україна нібито готує провокацію в невизнаному Придністров’ї.

Як повідомляє “Європейська правда”, про це йдеться в заяві Telegram-каналу Prima Sursă, який є офіційним каналом Кишинева для перевірки інформації.

“Державна влада не підтверджує інформацію, поширену сьогодні вранці міністерством оборони Росії. Закликаємо до спокою та отримання інформації з офіційних і перевірених джерел Республіки Молдова”, – йдеться в заяві.

“Наші відомства співпрацюють із зарубіжними партнерами, і в разі загрози для країни суспільство негайно буде поінформовано”, – зазначили в Кишиневі.

У четвер вранці Міноборони РФ звинуватило Україну у підготовці провокації, яка нібито буде здійснена підрозділами Збройних сил України, зокрема “із залученням націоналістичного формування “Азов”.

Нагадаємо, прем’єр-міністр Молдови Дорін Речан підтвердив, що молдовській владі відомо про кілька сценаріїв дестабілізації ситуації в Молдові. 

13 лютого президентка Молдови Мая Санду вийшла зі спеціальним брифінгом, на якому розкрила надані Україною деталі – Кремль нібито готував силові дії із залученням диверсантів з військовим вишколом з-поза меж країни – з Росії, Білорусі, а також Сербії і Чорногорії. 

Детальніше на цю тему – у відеоблозі ЄвроПравди та у статті Молдова з переворотом: навіщо Мая Санду змінює уряд під загрозою гібридного нападу РФ

peredplata