Ковалюка засудили за продаж гуманітарної допомоги під час воєнного стану

У Чернівцях волонтера Ігоря Ковалюка засудили за продаж гуманітарної допомоги під час воєнного стану.

Про це редакція 368.media   дізналася з вироку Шевченківського райсуду за ч. 3 ст. 201-2 КК.

У вересні 2022 року представники «БФ «Волонтери милосердя» ввезли в Україну чотири машини: Renault Megane Scenic (2000), Mercedes-Benz ML 320 (1999), Jeep Grand Cherokee (1997), Mercedes-Benz ML 270 CDI  (2001). Потім їх надали обвинуваченому для передачі для потреб ЗСУ.

 У вересні 2022 року покупець в ході пошуку транспортних засобів підвищеної прохідності для потреб військових на Auto.ria.com знайшов оголошення про продаж даних авто. Батько обвинуваченого сказав, що його син має такі авто і запропонував подивитися на автомийці «Пілігрім».

Надалі машини упродовж тижня продали за суму в еквіваленті близько пів мільйона гривень. Частина переданих грошей були імітаційними засобами, які надала поліція для викриття злочину.

У судовому засіданні громадянин вину визнав. Ковалюк підтвердив, що  знав про походження автомобілів та їх цільове призначення і законодавчу заборону на продаж гуманітарної допомоги, але розпорядився ними з метою отримання прибутку для себе.

Обвинуваченого засудили до 5 років позбавлення волі умовно зі звільненням із випробувальним строком 1 рік.

Чотири автомобілі конфіскуються у власність і будуть спрямовані на підвищення обороноздатності та мобілізаційної готовності країни.

Більше читайте: https://368.media/2023/02/23/u-chernivtsyah-volontera-zasudili-za-prodazh-avto-dlya-zsu/

peredplata