В Чернівцях робитимуть операції на серці

В Чернівцях робитимуть операції на серціПри Чернівецькому обласному кардіодиспансері планують створити відділення інтервенційної кардіології.
Про такий намір під час візиту до Чернівців заявив головний кардіолог України Борис Тодуров. У такий спосіб Міністерство охорони здоров’я планує поліпшити надання кардіохірургічної допомоги у регіонах та зменшити навантаження на столичні медичні заклади. Створення відділення буде великим кроком в чернівецькій медецині.

Обов’язковою умовою для відкриття відділення є наявність у ньому ангіографа (це – сучасний комплекс для дослідження стану та лікування серця і судин), якого допоки в області немає та спеціального набору інструментів для медиків, що допоможуть виконувати їм такі складні операції.Зважаючи на кількамільйонну вартість ангіографа, допомогти в його придбанні має держава. Наразі у кардіодиспансері готують приміщення для його розміщення. Для цього днями до Чернівців приїздив інженер з Всеукраїнського центру серця.

– У новому відділенні зможемо не лише досліджувати стан судин і серця хворих, а й проводити кардіохірургічні втручання, як ось стентування, вживлення штучних водіїв ритму серця тощо, – каже головний лікар Чернівецького обласного клінічного кардіологічного диспансеру Ірина Маковійчук. – Це особливо важливо для хворих при гострому коронарному синдромі. Якщо у стабільному стані люди із серцево-судинними захворюваннями мають можливість поїхати на операцію в інші міста, то при ГКС це неможливо, хоча є життєво важливим.
Джерело: Головний Чернівецький портал

peredplata