СБУ на Буковині викрила начальника державної виконавчої служби на вимаганні хабара у 300 тисяч гривень

 

Служба безпеки України викрила начальника одного з відділів Державної виконавчої служби у Чернівецькому районі, яка налагодила механізм отримання неправомірної вигоди від мешканців регіону.

Про це інформує Леся Федоренко, речниця СБУ в Чернівецькій області.

Зокрема, чиновниця вимагала хабар від приватного підприємця за закриття виконавчих проваджень щодо примусового стягнення з нього заборгованості на суму понад 900 тис. грн. «Вирішити проблему» керівниця виконавчої служби зголосилася за третину цієї суми.

До протиправної діяльності зловмисниця залучила свого чоловіка. Спочатку він отримав 100 тис. грн, а під час отримання другої частини «винагороди» спільника затримали правоохоронці на одній із вулиць смт. Глибока.

Наразі фігурантам повідомлено про підозру за ч.3 ст.368 (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) Кримінального кодексу України. 

Триває слідство.

Спецоперацію з викриття зловмисників проводили співробітники СБУ в Чернівецькій області спільно зі слідчими Нацполіції під процесуальним керівництвом Чернівецької обласної прокуратури.

 

 

 

 

 

peredplata