Ректор Мельник втік. Міліція оголосила розшук

Ректор Мельник втік. Міліція оголосила розшукКолишній ректор Податкової академії Петро Мельник зник з-під домашнього арешту, позбувшись електронного браслета. Міністерство внутрішніх справ оголосило його в розшук, повідомляє прес-служба МВС.

Адвокат Мельника: його доводять до самогубства
Азаров назвав втечу Мельника неприпустимою
Прокуратура: міліція може бути причетна до втечі Мельника, а в МВС запевняють – він ще в Україні
Суд розгляне прохання Мельника про зміну запобіжного заходу 12 серпня – у зв\’язку з неявкою втікача
Суд заарештував майно Мельника
Собаки втратили слід Мельника біля траси. Адвокат припускає, що він лежить десь непритомний

\”Сигнал тривоги надійшов на пульт контролю за особами, які перебувають під домашнім арештом. В даний час на місці працює слідчо-оперативна група. Вжито необхідних заходів щодо розшуку підозрюваного\”, – йдеться в повідомленні відомства.

Міністр внутрішніх справ Віталій Захарченко вже призначив службове розслідування з метою з\’ясування всіх обставин того, що сталося.

Крім того, у відомстві повідомляють, що в п\’ятницю вранці слідчий подав до суду клопотання про зміну Мельнику запобіжного заходу з домашнього арешту на утримання під вартою. \”З цим клопотанням, згідно зі ст.184 КПК України, підозрюваний був ознайомлений завчасно\”, – наголошується в повідомленні.

МВС звертається до громадян по допомогу в отриманні інформації щодо місць можливого перебування Мельника.

Прокуратура Київської області, у свою чергу, почала перевірку дій співробітників міліції. Як повідомляє прес-служба прокуратури Київської області, зокрема, буде перевірено, чи мало місце порушення сигналу від електронного пристрою, що стало його причиною, яким чином посадові особи міліції відреагували на вказані порушення, чи дотримані вимоги посадової інструкції при позаштатній ситуації, чи мали місце недбалість, умисел.

\”За результатами перевірки буде дана правова оцінка діяльності працівників міліції\”, – підкреслили в прокуратурі.

Ректора Національного університету державної податкової служби, колишнього народного депутата від Партії регіонів Петра Мельника затримали 27 липня співробітники ГУБОЗ при передачі хабара в розмірі 40 тис. і 80 тис. гривень, які чиновник вимагав від батьків абітурієнтів за \”сприяння у вступі\”.

У той же день Мельника госпіталізували до лікарні швидкої допомоги з діагнозом \”блокада серця\”. У понеділок на суді Мельник постійно скаржився на погане самопочуття. Із залу суду ректор був доставлений машиною \”швидкої\” в лікарню. Захист Мельника повідомив, що у нього гіпертонічний криз.

1 серпня Печерський райсуд Києва обрав запобіжний захід для Мельника у вигляді утримання під домашнім арештом.

Зазначимо, що опозиція вважає, що справа Мельника – не просто справа про хабар. Так, лідер фракції \”Батьківщина\” Арсеній Яценюк заявив, що за допомогою затримання Мельника хочуть скинути з посади прем\’єр-міністра Миколу Азарова.

Петро Мельник був народним депутатом Верховної Ради III та V скликань. На виборах до ВР VII скликання восени 2012 р. балотувався як мажоритарник по округу №95 (Київська обл.). Втім, здобути перемогу йому не вдалося. При цьому, за підсумками мажоритарної кампанії на Київщині, більше половини округів опинилися за Партією регіонів.

Адвокат Мельника: його доводять до самогубства

Адвокат екс-ректора Національного університету Державної податкової служби Петра Мельника Руслан Місюна підтвердив інформацію, що його підзахисний, знявши електронний браслет, зник у невідомому напрямку. Про це він сказав у коментарі УНІАН.

\”Чи втік він, чи ні, я вам не скажу. Просто на столі лежав браслет\”, – сказав Місюна. На запитання, чи знає адвокат, де зараз перебуває його підзахисний, він відповів: \”Ні, не знаю\”.

Адвокат також зазначив, що вчора ввечері слідчий пред’явив клопотання стосовно зміни запобіжного заходу на утримання під вартою.

\”Вчора ввечері приїхав слідчий і пред’явив мені як адвокату та Мельнику клопотання щодо зміни запобіжного заходу на утримання під вартою. Слідчий мотивував це тим, що Мельник начебто порушує режим, оскільки у Телевізійній службі новин (ТСН) був показаний сюжет, де розповіли, що начебто Мельник перебуває не в тому будинку, в якому має бути за рішенням суду. Але ще вчора слідчий пересвідчився, що Мельник нічого не порушує і перебуває там, де має перебувати за рішенням суду\”, – сказав адвокат.

Місюна зазначив, що клопотання про зміну запобіжного заходу все одно було подано до суду і буде розглядатися сьогодні о 15.00.

\”Хтось зводить з Петром Мельником свої рахунки. Я не виключаю, що його доводять до самогубства\”, – наголосив адвокат.

Азаров назвав втечу Мельника неприпустимою

Прем`єр-міністр України Микола Азаров назвав втечу колишнього ректора Національного університету Державної податкової служби Петра Мельника неприпустимою.

Про це прем\’єр в п\’ятницю 9 серпня написав на своїй сторінці в соціальній мережі Facebook.

\”Міністр внутрішніх справ Віталій Захарченко доповів мені про цей інцидент. Я доручив йому вжити всі необхідні заходи, які здійснюють органи внутрішніх справ у подібних ситуаціях. Вважаю таку поведінку Мельника неприпустимою\”, – зазначив Азаров.

Раніше лідер фракції \”Батьківщина\” Арсеній Яценюк заявляв, що ректор Мельник є одним з найближчих друзів Азарова, а затримання на хабарі екс-ректора свідчить про спроби звільнити посаду прем\’єр-міністра України для іншої людини.

Він додав, що Мельнику могли запропонувати піти з посади ректора університету податкової служби, а він не захотів.

\”І вони влаштували йому хабар\”, – додав Яценюк.

Джерело

peredplata