Мороз пропонує відкрити проти Тимошенко справу за іншими статтями

Проти екс-прем\’єра Юлії Тимошенко потрібно відкрити кримінальну справу, але за іншими статтями.
Таку думку висловив глава СПУ, колишній голова Верховеренції в Києві, повідомляє Gazeta.ua.

\”Жінка в прикидах від Луї Вітон страждає за всіх людей, які не знають, що її прикид на один день коштує 3 квартальні зарплати прем\’єр-міністра. А з іншого боку люди в одязі від Версаче вчать її справедливості і домагаються правди\”, – зазначив Мороз.

На його думку, \”до суті ні суд, ні ті, хто домагається правди, не доходять\”.

\”Дуже погано, що колишній прем\’єр, ще й жінка, сидить в СІЗО арештована. Гірше, що по колишньому прем\’єру потрібно відкривати кримінальну справу. Тільки не за цими статтями\”, – сказав Мороз.

\”Тоді б стало все на місце. І по газу теж. Адже треба підходити не з точки зору обсягів, цін, це все на людей навантаження. Справа ж в іншому. Чому не копнути, які відкати йшли при цьому, відкати при рефінансуванні комерційних банків?\”, – зазначив глава СПУ.

\”Це треба уявити: закінчується засідання Кабінету міністрів, вона йде до журналістів і каже, що прийняли дуже важке і відповідальне рішення – на рефінансування банків виділили 43 мільярди гривень\”, – сказав політик.

\”А в бюджеті вони були закладені? Які наслідки для тих банків, які рефінансували, що далі?\”, – запитує він.

\”І чому комерційні банки треба рятувати з бюджету? Адже передбачена елементарна процедура: банк – банкрут, майно продали, гроші віддали вкладникам через міжбанківський страховий фонд, винних – у в\’язницю. Тому не там копають\”, – підкреслив Мороз.

За його словами, 20 років ведеться така практика – відкати на інвестиціях, державних закупівлях, при поверненні ПДВ.

Мороз також сказав, що Соцпартія не буде підтримувати Тимошенко і ставити партійні намети під Печерським судом.

Українська правда

peredplata