ПВК “Вагнер” набирає колишніх пацієнтів, в яких була порушена психіка

В Росії до складу бойовиків “Вагнер” набирають колишніх пацієнтів психдиспансерів. Під час запису до ПВК у чоловіків не вимагають жодних довідок, серйозного медичного обстеження не проводять.

Про це пише The Moscow Times, повідомляє ТСН.

За даними журналістів, оголошення про те, що тепер для вступу на службу до “Вагнера” не потрібні довідки від психіатра та нарколога, а також флюорографія, розмістили в одній із груп ПВК у соцмережах. Інформацію про готовність брати на службу людей, які проходили лікування у психоневрологічному диспансері, підтвердили рекрутери ПВК.

Так, один із журналістів під виглядом того, хто бажає записатися до ПВК, заявив рекрутерам, що проходив лікування від нервового зриву, йому надіслали формальну інструкцію з вимогами до новобранців і запропонували самостійно себе по ній оцінити.

“З інструкцією ознайомимося, якщо все нормально, чекаємо на тебе”, – повідомив рекрутер ПВК.

Хоча в інструкції сказано, що до приватної військової компанії не беруть людей, які “хворіють на тяжкі захворювання, що перешкоджають виконанню завдань, та страждають від наркоманії, а також перехворіли на гепатит В, С”. Однак жодних довідок не вимагають, після прибуття на місце, як випливає з тієї ж інструкції, серйозного медичного обстеження не проводиться: беруть лише експрес-аналіз крові та аналіз сечі на наркотики.

Рекрутери ПВК” Вагнер”пояснюють різке зниження вимог до вступників на службу – “щоб прибрати зайву бюрократію”.

peredplata