Народний депутат Максим Бурбак: про вибори в Чернівцях, футбол і тендери

Народний депутат Максим Бурбак: про вибори в Чернівцях, футбол і тендериСьогодні на прес-конференції народний депутат Максим Бурбак розповів про те, що влада за сценарієм відмови від проведення виборів в Києві буде намагатися робити все, аби президентських виборів або не було, або вони були відтерміновані, або ж проводились в один тур. Так само будуть задіяні у виборах так звані \”тітушки\” і політичні гопники, які \”забезпечуватимуть\” потрібні результати на виборчих дільницях, доставку протоколів до ЦВК тощо.

Також народний депутат не відкидає можливості голосування питання про вибори мера Чернівців. Але Партія регіонів на це піде тільки тоді, коли прийме постанову про вибори голови Київської міської ради. А виборів в Києві влада не хоче, бо їх програє. А програш виборів мера Києва – це програш в 2015 році. Це може статись під тиском Європейської спільноти перед самітом у Вільнюсі. Одначе навіть у перспективі перемоги опозиційного кандидата в Чернівцях, він не зможе конструктивно працювати зі стушкованою міською радою.

Максим Бурбак наголосив, що в місті і області йде дерибан майна. Деталі – згодом. Готується відео.

Ось, що повідомляє сайт БукНьюз

– Аналізуючи діяльність Чернівецької обласної ради я зауважив цікаве рішення сесії від 5 липня цього року. Про це сьогодні, 27 серпня, під час прес-конференції повідомив народний депутат України Максим Бурбак. – Виявилося, що депутати провладної більшості проголосували за передачу майна з балансу обласної ради на баланс обласного комунального підприємства «Інватранс».

Підприємству передали приміщення на вулиці Кафедральна, 2 – це 14-й корпус університету. Там, що обком Партії регіонів будуть відновлювати. Передано приміщення на Головній, Кобилянській, Вірменській. Що сталося? Чому все передається туди? Тобто майном громади всієї області відтепер буде розпоряджатися якесь маловідоме підприємство. Цьому підприємству передано приміщення згідно з переліком на 77 млн. 400 тис грн. Я поцікавився, що це за таке підприємство, про яке я ніколи не чув. Де його знайшли? Виявилося, що зареєстрували його ще 1993 року, а головним завданням його діяльності було технічне обслуговування та ремонт автомобілів. Виходить майном громади буде управляти структура, створена для продажу і обслуговування автомобілів ЗАЗ для наших інвалідів. Розміщене підприємство на вулиці Енергетичній, в приміщенні гаражів. Востаннє це підприємство згадується у статті Пенсійного фонду в Чернівецькій області, де воно фігурує у переліку боржників, які заборгували фонду 5,7 тис. грн. Я завітав на підприємство, пропоную вам фотографії, довго шукав керівництво, грюкав у ворота. Проте ні директора, ні бухгалтера не побачив. З якого такого чуда підприємство, яке є банкрутом або взагалі не існує, має розпоряджатися комунальною власністю громади на 77 млн. грн.? Адже крім таблички там нічого немає. Ситуація нагадує мені епізод з «Золотого теля» Ільфа і Петрова і зіц-голову Фунта, який сидить сам не за знає на чому, але сидить. Але ж в обласній раді є управління з питань забезпечення повноважень щодо управління об’єктами спільної власності: шість чоловік на чолі з паном Ванзуряком. А вони що будуть робити?

– А я скажу вам чому так зроблено, тому що поки майном керувало управління з питань забезпечення повноважень щодо управління об’єктами спільної власності, то всі рішення проводилися через сесію – про призначення директорів, збільшення орендної ставки, звільнення від оренди. Тобто це робили депутати. А тепер це буде вирішувати директор Фунт, який буде думати заставити це майно в банку, віддати його безкоштовно або взагалі довести до банкрутства. І все майно буде там. 77 млн. грн. – це лише початок. Є багато об’єктів, які потім будуть туди долучати. Вже є люди, які цікавилися приміщенням ендокринологічного центру. Отаке ось у нас робиться в області. Депутати опозиції не голосували за це рішення, яке позбавляє громаду тих приміщень, які в неї ще залишилися. Щобільше, депутати опозиційної фракції зареєстрували проект рішення, щодо скасування цього ганебного рішення».

Про ситуацію на Калинівському ринку:

– Владі міста потрібно було швиденько провести реконструкцію сектору. Хоча ніхто планів тієї реконструкції не бачив. Власне через це люди, підприємці, які там торгують, змушені були переходити дорогу на пішохідному переході, щоб привернути увагу влади до своїх проблем. Але керівництво міської ради зайняло страусину позицію. Ніхто планів тих не бачив, навіть пан Ротар – заступник міського голови – не бачив їх. Тому я звернувся до суду, щоб це рішення було скасоване як таке, що прийняте в незаконний спосіб. Про це сьогодні під час прес-конференції заявив народний депутат України Максим Бурбак. – Але нарешті я отримав план реконструкції. Згідно з новим планом, на місці прилавків, трьохтонних контейнерів з’явилися чотири магазина. Як ви думаєте, за що йде боротьба? Боротьба йде за це! Як воно там з’явиться? Чи власниками цього майна будуть власники тих контейнерів, яким пан Продан пропонував у користування своїх 17-ть контейнерів, чи це буде продано на аукціоні, чи піде воно в касу міста для користі всієї громади. Я не знаю! Дали генеральний план погоджений нібито усіма інстанціями, але погоджень МЧС і водгоспу я там не побачив. Треба ж всіх зберегти. Але всі не поміщаються. Тобто увесь конфлікт полягав в тому, щоб показати людям цей план до того як робити якісь рухи і чесно сказати – прилавків не буде, бо нам треба поставити чотири магазини. Можливо для продукції з теплиць, які працюють у селі Сеньків. Відомому олігарху треба десь збувати продукцію, нагодувати нас перцем, помідорами. Але скажіть це. Люди побачать і зрозуміють, ну нема мене там, зате буде екологічно чиста продукція. А нам розповідали, що все це погоджено деякими підприємцями. Напевно особливо погоджувалися ті, які не потрапляють через магазини на своє старе місце. Бачите, на обласному рівні більш серйозні оборудки. А тут вам потрібно замовити довідку у депутата Зельоного-Чесанова, який розповідав скільки накрали попередники. У нього є відовий калькулятор, яким він множив скільки уклали Федорук з Ринжуком, нехай тепер помножить ним, скільки тут украдуть у чернівецької громади. Знаю, що підприємці почали збір підписів за висловлення недовіри всьому складу виконкому, який приймав невідомо, яке рішення, невідомо на яких підставах, тому що виступив один член виконкому пан Продан, що вперше в історії має кабінет в ратуші, і сказав так треба, так нормально, пацани, голосуйте. Тримаю і це на контролі (розшифрування БукНьюз).

Максим Бурбак про дороги:

Про об\”єднання партій на Буковині:

Про вибори в Чернівцях:

peredplata