Чернівецька обласна рада каже, що передача майна на баланс ТОВ \”Інватранс\” законна

Чернівецька обласна рада каже, що передача майна на баланс ТОВ "Інватранс" законнаПрес-служба Чернівецької обаласної ради надіслала на адресу редакції коментар стосовно звинувачень народного депутат Максима Бурбака в незаконній передачі майна громади області на баланс сумнівній, за його словами фірмі \”Інватранс\”. В обласній раді переконують, що все зроблено законно.

КОМЕНТАР
прес-служби Чернівецької обласної ради

27 – 28 серпня 2013 року кілька електронних ЗМІ Чернівецької області оприлюднили під заголовками, зміст яких не відповідає дійсності, витяги з прес-конференції народного депутата України Максима Бурбака стосовно рішення XVI-ї сесії Чернівецької обласної ради шостого скликання № 64-16/13 від 5 липня 2013 року «Про передачу об’єктів спільної власності територіальних громад з балансу обласної ради на баланс обласного комунального підприємства «Інватранс».

З метою попередження подальших інформаційних спекуляцій з цього приводу прес-служба Чернівецької обласної ради уповноважена зазначити наступне. Засновником обласного комунального підприємства «Інватранс» (свідоцтво про державну реєстрацію А00 №70778 від 08.12.1993 р.) є Чернівецька обласна рада, власником його майна – територіальні громади сіл, селищ, міст Чернівецької області. ОКП «Інватранс» відповідно до п.1.4. Статуту підпорядковане, підзвітне та підконтрольне засновнику, який зокрема «..створює необхідні умови для його функціонування щодо вирішення … майнових питань». Це підприємство згідно п.1.5. Статуту є «..балансоутримувачем об’єктів комунального майна спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст Чернівецької області», основним видом економічної діяльності якого відповідно до Виписки з Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців (АВ №417116 від 16.08.2013 р.), є експлуатація власного чи орендованого нерухомого майна.

Проект вищевказаного рішення Чернівецької обласної ради був заздалегідь розміщений на веб-сайті обласної ради та пройшов перевірку на відповідність нормам чинного законодавства України. Згідно з протоколом засідання постійної комісії обласної ради з питань приватизації та управління об’єктами спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст області №31 від 14 лютого 2013 року зазначений вище проект рішення обласної ради був одноголосно підтриманий присутніми на його розгляді членами профільної депутатської комісії та запропонований комісією, а згодом – колегією обласної ради для розгляду на черговій сесії обласної ради. Відповідно до Протоколу другого пленарного засідання XVI-ї сесії Чернівецької обласної ради шостого скликання від 5 липня 2013 року за прийняття вищезазначеного рішення у поіменному режимі проголосували 56 депутатів, «проти» – 0, «не голосували» – 21 депутат.

Зважаючи на вищевказане, прес-служба Чернівецької обласної ради зазначає, що рішення XVI-ї сесії Чернівецької обласної ради шостого скликання № 64-16/13 від 5 липня 2013 року «Про передачу об’єктів спільної власності територіальних громад з балансу обласної ради на баланс обласного комунального підприємства «Інватранс» було прийнято у відповідності до вимог чинного законодавства та положень Регламенту Чернівецької обласної ради. Передані об’єкти нерухомого майна були і залишаються у спільній власності територіальних громад. Зазнала змін лише форма обліку цього майна. Розпорядником усіх без винятку об’єктів нерухомого майна спільної комунальної власності територіальних громад краю є Чернівецька обласна рада. Рішення про передачу прав власності або надання цих об’єктів в оренду приймаються тільки на пленарних засіданнях сесій обласної ради. Також звертаємо увагу зацікавлених осіб на той факт, що за підсумками фінансово-господарської діяльності у 2012 році ОКП «Інватранс» було прибутковим. Процедура банкрутства щодо цього підприємства не порушувалась. Таким чином, оприлюднена низкою регіональних ЗМІ інформація щодо безпідставної передачі об’єктів нерухомого майна спільної власності територіальних громад області з балансу Чернівецької обласної ради на баланс стороннього підприємства, яке на момент прийняття рішення нібито було банкрутом або не працювало, є недостовірною і підлягає спростуванню.

Інформаційно-аналітичний відділ виконавчого апарату Чернівецької обласної ради.

peredplata