Сьогодні в Брюсселі відбулось засідання міністрів оборони країн ЄС!

Наш власний кореспондент Ростислав Демчук передає з Брюсселя:
-Військовий комітет Європейського Союзу (EUMC) провів засідання на рівні начальників оборонних відомств ЄС (CHODs).
Комітет обговорив поточний стан ключових військових цілей/напрямків реалізації Стратегічного компасу, включаючи потенціал ЄС для швидкого розгортання, потенціал військового планування та поведінки, ЄС C2, підтримку ЄС для України (поточна діяльність і довгострокова стійкість) та уроки, засвоєні Україною щодо спільних закупівель. Також обговорювалось майбутнє військових місій ЄС та роль стратегічних комунікацій у їх підтримці.
Після промови Високого представника ЄС Жозепа Борреля відбулись спеціальні засідання представників генштабів ЄС та керівників інституцій ЄС та кількох партнерських організацій і країн, у тому числі Європейська служба зовнішньої діяльності, Європейська комісія, Європейське оборонне агентство, військовий штаб Європейського Союзу, НАТО і Норвегія, Боснія, Герцеговина, Грузія, Сербія та В’єтнам.
У сесії, присвяченій Україні відбулась участь у режимі відеоконференції Головнокомандувача Збройних Сил України генерал-лейтенанта Валерія Залужного.
***
Коротше! Я посидів тут. Спитав про 1 мільйон снарядів і про резолюцію на цей мільйон і як вдалось обійти ембарго Угорщини?
Мені вже соромно дивитися в очі редакторам і у вуха радіослухачам та відеоглядачам Радіо N.V. і телемарафону.
Ще півтора-два місяці тому я повідомляв, що Україна одержить мільйон снарядів. Позавчора це саме у Києві заявила президент Єврокомісії Урсула фан дер Ляєн. А сьогодні знову це саме повторили начштабів країн ЄС?

peredplata