Арсеній Яценюк у Брюсселі: «Я вірю, що це остання радянська влада в Україні»

Арсеній Яценюк у Брюсселі: «Я вірю, що це остання радянська влада в Україні»Лідер політичної партії «Фронт Змін» Арсеній Яценюк у Брюсселі виступив на пленарній панелі «Двадцять років незалежності України: досягнення і виклики», яка відбулася у рамках конференції «Двадцять років незалежності України: виклики майбутнього» 21 вересня.

«Україна, яка наприкінці 1980-х мала шанс стати європейською процвітаючою державою, свій шанс досі не використала. Країна потерпає від корупції, бідності, енергетичної залежності, в Україні є очевидний брак лідерства і наявність пострадянської ментальності. Уряд дивиться на країну як на закрите акціонерне товариство. В державі здійснюється наступ на свободи і права людини», – підкреслив він.

За словами Арсенія Яценюка, перший крок, який має зробити влада для реставрації демократії в країні, – звільнити колишнього прем’єр-міністра та колишнього міністра внутрішніх справ: «Політики мають відповідати за свої політичні рішення політично, їх має оцінювати виборець, а не упереджений суд».

«Українська влада повинна виконати домашнє завдання – зупинити корупцію, політичні переслідування, звільнити репресованих за політичними мотивами і підписати Угоду про асоціацію з Європейським Союзом. Ми – опозиція – маємо виконати те, що обіцяємо. Ми це виконаємо і повернемо Україні втрачений шанс», – сказав Арсеній Яценюк.

Лідер «Фронту Змін» підкреслив, що вірить у свою країну і в те, що нинішня влада – остання радянська влада в Україні.

«Вірю тому, що в країні постало нове покоління – покоління «і»: Intellectual, Independent, Internet dependent (інтелектуальне, незалежне, інтернетизоване)», – заявив він.

Відповідаючи на запитання журналістів, що відбудеться в разі, якщо українська влада не знайде достойний вихід зі справи проти Юлії Тимошенко, Арсеній Яценюк сказав: «Тоді не буде Угоди про асоціацію з ЄС, буде загострення з західними партнерами та Росією, країна піде шляхом авторитаризму».
_________________

peredplata