Володимир Зеленський: “галопом по Європі” напередодні саміту НАТО у Вільнюсі

Наш власний кореспондент Ростислав Демчук передає з Брюсселя:
-Бліц вояж Володимира Зеленського по Європі і в Туреччину хоч і, як то кажуть, “галопом по Європі” напередодні саміту НАТО у Вільнюсі приніс свої результати…
23 країни Альянсу підписали спільну декларацію за вступ України в НАТО. Боязка і нерішуча позиція США, Німеччини і Франції нам відома і зрозуміла. Вступ України в Альянс зараз, під час війни з Росією змусить усі країни НАТО виконувати 5§ Вашингтонського договору і вступити у війну з Росією. Проте, навіть Туреччина, яка блокує вступ Швеції в Альянс не проти приєднання України до НАТО. Ба, більше того, Туреччина й Україна підписали меморандум у сфері стратегічного партнерства. Та й це ще не все. Президент Туреччини Реджеп Ердоган заплющив очі на домовленості з Росією і дозволив Володимиру Зеленському забрати з Туреччини в Україну командирів підрозділів, які захищали Маріуполь і “Азовсталь”. Згідно домовленостей хлопці повинні були перебувати в Туреччині до завершення війни. Чудова новина! Радію за наших захисників і їх родини.
Ну, і нових пакетів озброєнь підвіз Зеленський в Україну. Лише Італія вже поставить цими днями 100 одиниць самохідних гаубиць та іншої тяжкої артилерії.
Я ще маю надію, що під час саміту НАТО у Вільнюсі до спільної декларації про вступ України в НАТО долучаться балканські країни і Канада. Декларацію не підпишуть США, Німеччина, Франція і, звісно, Угорщина.
До слова! В організації і проведення візитів Володимира Зеленського країнами Європи й Туреччини долучилися Польща і Чехія. Зеленський літав цими днями президентським бортом Чеської республіки.
P.S. Аби наші вітчизняні спостерігачі й експерти не ламали голову і списи я відкрию таємницю що нам пообіцяє цей саміт HATO y Вільнюсі. США запропонують вступ України y НАТО в обхід ПДЧ, за спрощеною процедурою, але після перемоги над Росією. В надрах НАТО визріє новий оборонний союз країн Східної Європи, Балтії і Балкан. Теорія “Союзу трьох морів” набере реалістичних обрисів.

peredplata