ПАРЄ закликала звільнити Юлію Тимошенко

ПАРЄ закликала звільнити Юлію ТимошенкоПарламентська асамблея Ради Європи ухвалила резолюцію із закликом звільнити лідера української опозиції Юлію Тимошенко.

Про це повідомив заступник голови української делегації в ПАРЄ, заступник голови фракції \”Батьківщина\” Сергій Соболєв.

За його словами, у резолюції щодо результатів моніторингу країн Ради Європи чітко вказано: \”використати наявні юридичні засоби щодо звільнення пані Юлії Тимошенко, враховуючи те, що судова процедура, яка привела до її засудження, викликала серйозну критику\”.

Соболєв переконаний, що цей пункт можна трактувати як прямий заклик звільнити Юлію Тимошенко.

За словами Сергія Соболєва, також у резолюції, підготовленій Моніторинговим комітетом ПАРЄ за підсумками дворічного моніторингу, \”абсолютно справедливо зазначено, що Україна, завдяки спільній позиції більшості та опозиції, зробила низку проривів у сфері законодавства, яке наближує нас до Європейського Союзу, зокрема, ухвалено низку так званих антикорупційних законів, закони, які встановлюють прозорі правила гри на економічних ринках, врегульоване законодавство щодо захисту прав людини\”.

\”Але залишається невиконаним ключовий пункт, про який наголошується в Резолюції – це питання незаконності засудження з політичних мотивів лідера опозиції Юлії Тимошенко\”, – підкреслив Соболєв та добав, що в Резолюції ПАРЄ наголошується на необхідності негайного вирішення цього питання.

За його словами, фактично ця Резолюція, напередодні саміту у Вільнюсі, є останнім попередженням українській владі про те, що євроінтеграція неможлива без вирішення питання Тимошенко та без вирішення питання реформування судової гілки влади та прокуратури.

На думку Соболєва, той факт, що організація, яка об’єднує 47 країн Європи, підтримала цю Резолюцію, \”є свідчення того, що ми стоїмо фактично на півкроку від вирішення ключового питання – чи ми будемо рухатися вперед до Європи. Однак, за його словами, у Резолюції чітко вказано, що європейський вектор розвитку України можливий тільки у разі вирішення питання Юлії Тимошенко.

Окрім того, Сергій Соболєв повідомив, що вперше за останні роки представники Партії регіонів в ПАРЄ не подали поправку про те, щоб виключити з Резолюції пункт про звільнення Тимошенко та про незаконність її засудження.

\”Це свідчить про те, що в Україні всі розуміють, що питання Тимошенко є нагальним та без його вирішення ми рухатися далі не зможемо\”, – переконаний політик.

Джерело – офіційний сайт ВО \”Батьківщина\”.

peredplata