Україна під час війни продає росії титанову сировину для виробництва літаків та ракет

. При тому це робить не якийсь жадібний бізнесмен. Сировину через фірми-посередники в Угорщині, Чехії, Польщі, Словаччині продає державна АТ “Об’єднана гірничо-хімічна компанія”.
Засновниками цих фірм-прокладок в Європі є громадяни росії. Які і реекспортують руду далі до росії.
Вже потім титанова руда повертається в Україну у вигляді ворожих ракет та бойових літаків. Таким чином, державна компанія напряму допомагає вбивати українців.
Сама АТ “Об’єднана гірничо-хімічна компанія” мала бути приватизована в 2021 році, але до неї на жаль не проявили інтерес міжнародні компанії, а лише наші олігархи Дмитро Фірташ та Рінат Ахметов. Проте, аукціони з приватизації так і не відбулись. Цікаво, що саме за заволодіння коштами ОГХК НАБУ розшукує ексголову Фонду державного майна Дмитра Сенниченка.
Зараз наскільки можна вірити інформації на сайті ОГХК, Першим заступником голови правління є Максименко Ярослава Петрівна (наразі Голови правління немає). Вона ж у 2022 році стала представником держави в наглядовій раді АТ “Одеський припортовий завод”, кандидатуру якої погодив прем’єр-міністр Шмигаль.
А тепер питання: чому сировина з України потрапила в росію? Чому в ОГХК постачали цю сировину? Не знали, куди вона йде далі? Чи робили вигляд? Чому СБУ не відстежує такі стратегічні питання? Чому досі за це ніхто не відповів? Де відповідальність Шмигаля та керівництва ОГХК?
Цей цинізм і позор свідчать про повну безвідповідальність влади, яка не може забезпечити контроль над такими важливими питаннями і намагається виглядати так, ніби нічого не відбувається, ніби це випадковість.

peredplata