Боєць Азову свідчить: у Маріуполі їх обдурили і здали

 
Ці свідчення є звинуваченням влади у свідомій здачі і Маріуполя, і бійців Азова. Святослав Сірий, боєць полку Азов, який пройшов оборону Маріуполя, був поранений в боях та майже рік перебував в російському полоні, розповідає, як відбувалась оборона та здача Маріуполя, та яким був російський полон.
З його слів виходить, що Азов, який є головним ідеологічним ворогом росії, просто злили: “Нас, дійсно, переконали, що це буде почесний полон (президент України Володимир Зеленський називав це розблокуванням і евакуацією, що це буде 3-4 місяці і всіх відпустять, що будуть хороші умови і ніхто не буде чіпати, допитувати, лише первинні бесіди ‒ і все. Якби я знав тоді, що доведеться пройти… Досі не можу собі відповісти: яке б рішення я ухвалив! Тому що з першого дня, коли ми попали на Оленівку, було зрозуміло, що абсолютно всі домовленості летять під три чорти.”
Боєць також розповідає, що для них було шоком спостерігати, як швидко просувається російська армія — Мелітополь, Херсон, Бердянськ, і заходить в спину українським захисникам в Маріуполі.
📌 Про умови в російському полоні, той жах, через який довелось пройти нашим воїнам, читати тяжко, але варто. І тут варто згадати кілька фактів.
‼️Влада переконала азовців здатись 16 травня 2022. Уповноваженою щодо питань військовополонених була віце-прем’єрка Ірина Верещук. Верещук вже після початку російсько-української війни, в 2015 році їздила в Москву. Там у неї є подруга журналістка-пропагандистка Марина Ахмедова і тоді їй вручали премію. Так от, саме свідчення Ахмедової в російському “суді” влітку минулого року були фундаментом для визнання полку “Азов” терористичною організацією. А вже 30 травня 2022, Верещук передала повноваження щодо обміну полоненими. Одразу після здачі бійців Азову в російській полон.
🔴 Всі ці збіги має перевірити слідство. Але ця влада сама себе розслідувати не буде. Тому, нам залишається лише самим робити висновки зі свідчень бійців і співставлення фактів, після яких виникають закономірні питання щодо здачі і Маріуполя, і бійців Азова.
Володимир Ар’єв

peredplata