У Чернівцях афганці та чорнобильці погрожують перекрити вулицю під час візиту Патріарха Кирила

У Чернівцях афганці та чорнобильці погрожують перекрити вулицю під час візиту Патріарха КирилаПерекрити рух вулицею Руською у Чернівцях другого жовтня під час візиту на Буковину Патріарха Кирила обіцяють афганці, чорнобильці, діти війни та інші категорії громадян, яких новим законом позбавляють соціальних пільг.

Про це molbuk.ua повідомив заступник голови Чернівецької міської організації «Спілка Чорнобиль» Манолій Желєзний.

– У п’ятницю, 23 вересня, після прес-конференції воїнів-афганців до нас зателефонували та повідомили, що з нами хоче говорити заступник голови Чернівецької ОДА Георгій Галиць. Зустріч не відбулася. Проте сьогодні, 26 вересня, нам призначили зустріч з головою ОДА Михайлом Папієвим, – розповів громадський активіст.

Бажання крайової влади зустрітися із афганцями та чорнобильцями викликане тим, що на 27 вересня анонсувалася акція протесту під стінами ОДА.

– На зустрічі з губернатором будемо вимагати дотримання наших вимог – дослухатися до протестувальників та закріпити соціальні пільги незахищеним верствам у законі. У разі невиконання наших вимог залишаємо за собою право провести акцію протесту у день візиту Патріарха Кирила на Буковину. Другого жовтня перекриємо рух вулицею Руською, – заявив Манолій Желєзний.

Молодий буковинець

peredplata