Затяжна справа \”Бісеру\” на Буковині

Затяжна справа "Бісеру" на Буковині «Час» уже писав про перипетії навколо кредитної спілки «Бісер», жертвами шахрайських дій котрої стали чотири десятки вкладників. Уже кілька років люди не можуть отримати своїх вкладених кревних. Тим часом тривають судові справи.

Керівник «Бісеру» Авербух вже несе покарання. Але потерпілі довго домагались порушення справи за фактом розкрадання їхніх вкладів, вчиненого, в тому числі, групою осіб (керівним складом та адміністрацією спілки). Останнього їм поки так і не вдається добитись, а от справу за фактом розкрадання вкладів кредитної спілки таки порушено. Ще наприкінці минулого року.

— Суди по цій справі почались ще у травні, – розповідає представник ініціативної групи Василь Фуга. – В Першотравневому суді суддя зробив самовідвід, потім судді не були згідні з підрахунками слідчих, потім хворіли, потім знову мінялись. То у прокурора відпустка, то адвокат Авербуха запізниться. Одним словом, завжди знаходиться причина перенести засідання. Суд не рухається. Але ми все ж сподіваємось, що суд таки буде. Хоча впевнені, що є людина, яка цю справу кришує, сприяє тому, щоб суд затягувався і взагалі не відбувався. Нехай всі «кришувальники» знають, що ми, потерпілі, не здаємось. І боротимемось до останнього.

Чергове судове засідання призначене на 21 жовтня. Та чи відбудеться воно, певності ні у кого немає.

Нагадаємо, що багато хто з вкладників — пенсіонери. Хто квартиру продав, хто заощаджував усе життя і спокусився на шалені відсотки, отож і вклав гроші в кредитну спілку. В результаті – ні відсотків, ні власних грошей. Тому ми вкотре закликаємо читачів не спокушатись на оманливий зиск, а перед тим, як довіряти будь-кому свої кошти, добре усе перевірити. І щоб не опинитись у подібній ситуації, діяти за принципом «сім раз відмір, один раз відріж».

peredplata