Прокурор Буковини запевнив, що з порушниками закону співпраці не буде

Прокурор Буковини запевнив, що з порушниками закону співпраці не будеПрокурор області Павло Павлюк дав прес-конференцію. Це був перший його виступ перед журналістами після вступу на посаду. А заміна прокурорів у нас відбулася кілька днів тому.

Наш прокурор — наймолодший в Україні прокурор області. Йому тільки 32 роки недавно виповнилося.
Позитивна чи негативна його молодість для Буковини? Про цю тимчасову ваду (якщо можна так вважати) прокурор віджартувався серйозно:
— Мій вік негативно впливатиме на тих, хто порушує закон, і позитивно на тих, хто його дотримується.

Незважаючи на молодий вік, Павло Павлюк встиг уже попрацювати на різних посадах у різних містах України. Зокрема, у Запоріжжі, Києві, Тернополі. І він вважає, що це позитивно. Бо напрацювання з одного регіону можна приносити у інший. Про себе прокурор говорить неохоче і небагато. Має дружину і дитину, які вже переїхали до Чернівців. Любить плавати. Але знає, що у Чернівцях проблема з басейнами. Також знає прокурор, що на Буковині дають і беруть найбільші в Україні суми хабарів. Тому прокуратура зробить усе, аби хабарників виводити на чисту воду.

— Якщо злочини виявляють, то це позитивно характеризує правоохоронні органи, — сказав прокурор області. – Тут є справа про сто тисяч доларів. Це заступник голови Першо-травневої райради Шабан взяв. Ця справа найближчим часом, навіть цього місяця, буде направлена до суду. Щодо Малькова, заступника голови Сад-гірської райради (там сума хабара трохи менша), то справа уже передана до суду. А щодо тієї справи, де фігурують чотири представники влади, що вимагали хабара за розміщення реклами, то вона перебуває у проваджені. До всіх фігурантів вжиті відповідні запобіжні заходи. Ця справа теж піде до суду. Жодна не розвалиться на стадії досудового розслідування.

Щодо справи Ринжука, то прокурор добре поінформований. Він вважає, що там доказів достатньо. Тому прокуратура буде просити найвищих термінів покарання. Але рішення приймає суд. Тому крапку ставити рано.

Чимало уваги буде приділятися безгосподарності у лісах та розкраданню природних багатств області.

Павло Павлюк подякував журналістам області за те, що вони розкрили махінації однієї нібито благодійної організації, яка агресивно збирала кошти на дітей у Чернівцях на вулиці Кобилянської. Насправді ці кошти використовувалися на проведення дискотек та інших розважальних заходів. Тому прокуратура ретельно перевірить цю так звану благодійну організацію.

І справа про побиття Назара Горука відома прокурору. Вона розслідується міліцією, процесуальне керівництво здійснюється прокуратурою Шевченківського району Чернівців. Неодноразово подавалися вказівки і вивчалася справа у прокуратурі області. Та, на жаль, вона досі не розкрита. Вживаються заходи. І прокурор сподівається, що негідників знайдуть і справу розкриють.

Цікавило журналістів питання співпраці та взаєморозуміння прокурора з нинішніми представниками влади в області.
— Якщо організація або правоохоронні органи дотримуватимуться закону, то у нас буде співпраця і взаєморозуміння, — відверто відповів пан Павлюк. – Якщо ж закони порушуватимуться, то співпраці, а тим більше, взаєморозуміння у нас не буде.

Петро КОБЕВКО

peredplata