США розпочали ліквідацію найбільших у світі хабів з поставок електроніки в Росію

Наш власний кореспондент Ростислав Демчук передає з Брюсселя:
-Розвідці США та союзників знадобилось півроку аби зібрати необхідні дані та підготувати документацію для передачі у відповідні державні органи Сполучених Штатів щоб ті могли юридично обгрунтовано запровадити санкції щодо понад 150 посередницьких компаній, які перепродaвали електроніку в Росію.
Новий пакет американських санкцій, який був впроваджений в дію цього четверга став одним з найбільших у 2023 році, націлений на те, щоб перекрити канали, якими до Росії надходить високотехнологічна продукція, що потрапила під санкції, повідомляє The Wall Street Journal.
Мова йде про чіпи, а також деталі для супутників та навігаційного обладнання, які Кремль продовжує закуповувати на Заході через мережу посередників у Китаї, Туреччині, Угорщині та Об’єднаних Арабських Еміратах.
Серед 150 юридичних та фізичних осіб, щодо яких США запровадили санкції, — низка турецьких фірм, які, за американськими розвід-даними, здійснили понад 100 постачань російським компаніям, пов’язаним із виробництвом військових дронів та крилатих ракет.
Також до “чорних списків” внесено дві фінські компанії та їхні топ-менеджери з Франції та Естонії. Компанія Siberica and Luminor відправляли до Росії камери для безпілотників, оптичні фільтри високої роздільної здатності, а також літієві батареї. Одержувачі цих товарів пов’язані з російським ВПК.
Крім компаній-посередників, під санкціями опинився “Аk Bars Banc”, який став одним із ключових розрахункових центрів Росії в ОАЕ. Торік банк, який до війни належав уряду Татарстану, почав проводити операції в дирхамах і відкрив коррахунки у двох банках Дубая.
Тепер усі ці банки відрізані від можливостей здійснювати розрахунки в доларах і євро.
 
 
 
 
 
 
 
 

peredplata