Власенко: \”Ми були вражені тим, що знайшли в матеріалах справи\”

Захисники Юлії Тимошенко вражені тим, що знайшли в матеріалах \”газової справи\” за два тижні перерви в судовому розгляді, який продовжиться в вівторок.
Про це заявив захисник Тимошенко, депутат-бютівець Сергій Власенко в інтерв’ю Радіо \”Свобода\”.

Він зазначив, що завдяки двотижневій перерві екс-прем’єр та її захисники змогли не лише підготуватися до судових дебатів, але й нарешті належним чином ознайомитися з матеріалами справи.

\”Ми були вражені тим, що знайшли в матеріалах справи. Насамперед, у матеріалах справи на тому документі, підписання якого інкримінують Тимошенко, немає її підпису. Хоча в обвинувальному підсумку зазначено, що вона його власноруч підписала. А там стоїть її факсиміле!\”, – заявив Власенко.

\”Тобто експерта, який робив експертизу цього документа, самого треба віддати під суд!\”, – обурився він.

Адвокат упевнений, що подальша доля Тимошенко залежить від президента Віктора Януковича.

Коментуючи оптимізм Броніслава Коморовського щодо справи Тимошенко, Власенко сказав: \”Коморовський свій стриманий оптимізм обґрунтував на особистих зустрічах із Віктором Януковичем. Я з президентом України особисто не зустрічався, хоча я щиро переконаний, що саме від нього залежить вирішення цієї справи\”.

\”Тому в мене не може бути оптимізму, песимізму чи ще чогось\”, – додав Власенко.

А колишній адвокат Тимошенко, депутат Віктор Швець вважає, що вівторок, 27 вересня, може стати показовим щодо того, за яким сценарієм розвиватиметься справа Тимошенко.

\”Якщо прокурор, виступаючи в дебатах, запропонує Тимошенко міру покарання у вигляді 8-9 років позбавлення волі, то про жоден компроміс мова не йде\”, – зазначив він.

\”Якщо ж (суддя) Кірєєв скаже, що задовольняємо клопотання і відкладаємо розгляд справи ще на 10 днів або призначить експертизу, то це означатиме, що влада дослухалася до рекомендацій європейських країн\”, – сказав Швець.

Як відомо, Печерський райсуд Києва о 15:00 продовжить розгляд по суті кримінальної справи проти Тимошенко щодо газових контрактів із Росією після двотижневої перерви.

[url=http://www.pravda.com.ua/news/2011/09/27/6618354/]

peredplata