В Чернівцях презентували сайт про роботу народних депутатів

В Чернівцях презентували сайт про роботу народних депутатів21 жовтня в Чернівцях Громадська мережа \”ОПОРА\” перезетнувала сайт rada.oporaua.org. Тут можна буде знайти інформацію про присутність нардепів на голосуваннях, засіданнях профільних комітетів, рейтинги депутатів, сумісність голосування фракцій тощо.

Зокрема, по деяким законопроектам у партії УДАР та ВО \”Свобода\” найбільше спільних голосувань саме з Партією регіонів.

На сайті розміщено так звані \”кабінети\” обранців з довідковою інформацією, рейтинги депутатів, кількість зареєстрованих законопроектів, виступів та запитів, помічників. Користувачі зможуть дізнатись про відвідуваність пленарних засідань та засідань профільних комітетів, результати голосування фракцій по кожному законопроекту, протоколи засідань парламентських комітетів.

У розділі \”Документи\” можна буде ознайомитись з протоколами засідань паламрентських комітетів та відповідями на запити ГМ \”ОПОРА\” стосовно роботи ВР, адже не вся інформація щодо роботи парламенту є у відкритому доступі і її доводиться здобувати через інформаційні запити.

Інформація на сайті буде оновлюватись згідно реального часу (тобто, як тільки з\”явилась нова інформація – вона буде оновлена на сайті).

Створення сайту про роботу парламентарів розпочалось ще в квітні 2013 року, хоча збір інформації відбувався з початку роботи парламенту нового скликання.

– Ми в розробці сайту орієнтувались на те, що ми, як виборці, хочемо знати про роботу парламентарів, – розповів експерт ГМ \”ОПОРА\” Андрій Токарський.

Також представники Чернівецького представництва ГМ \”ОПОРА\” повідомили, що в 2014 році вони візьмуть участь у проекту \”Індекс відкритості\”, який покликаний вивчити та проаналізувати ступінь відкритості та доступу до інформації в Чернівецькій міській раді.

peredplata