Новодністровськ, не бійся!

Новодністровськ, не бійся!Саме такі написи з”явились на стінах будинків та споруд після подій в Новодністровську. Адже «чернівецький сценарій» по припиненню повноважень міського голови Руслана Панчишина був днями реалізований в буковинському місті енергетиків.

Намір мешканців Новодністровська ініціювати місцевий референдум щодо переобрання депутатів міської ради не на жарт стривожив депутатів та тих, хтоза ними стоїть.Тих, хто ініціював збори щодо проведення референдуму, почали активно залякувати. Афіші з повідомленням про збори, розклеєні по місту, були зірвані, людям погрожували по телефону.

Натомість в місцевому будинку культури члени територіальної громади таки зібрались, аби створити ініціативну групу по проведенню референдуму. Офіційно було зареєстровано 150 чоловік, хоча зала була заповнена вщент. Депутати міської ради також з”явились на збори, але реєструватись відмовились. Новообраний секретар Новодністровської міської ради пан Лутчак, який виконує також тимчасово і обов”язки міського голови, ініціативи не проявляв, натомість уважно спостерігав за перебігом подій та вигуками «Ганьба депутатам» з боку громади.

Присутні вирішили, що через 10 днів будуть ініційовані наступні збори, на які, сподіваються організатори, прийде і зареєструється активна частина мешканців міста, яким не байдужа доля Новодністровська та майбутнє місцевого самоврядування.

Після зборів з дивною оперативністю з депутатами зустрівся голова Сокирянської районної адміністрації Василь Козак, в повноваження якого аж ніяк не входить контроль над депутатами місцевих органів влади. Натомість видається, що події навколо Новодністровської міської ради заважають йому спокійно працювати в підпорядкованому йому районі. Мабуть, вже всі нагальні питання на Сокирянщині вирішені іможна спокійно займатися політикою, а не господарством.

Іван Дністровський

peredplata