Чи допомагатиме кум Павелка зривати вибори нового президента УАФ?

В українському футболі готуються величезні зміни. У першу чергу вони стосуватимуться чинного мешканця львівського СІЗО та відстороненого від посади керівника УАФ – Андрія Павелка.

Одразу 15 регіональних асоціацій надіслали відкриті листи на адресу виконувача обов’язків керівника УАФ з вимогою змін – проведення Виконкому, а після нього і Звітно-Виборного Конгресу. І от вже на цьому Конгресі, в законний футбольний спосіб очікується обрання нового президента УАФ.

На цьому тлі, дуже своєрідно відреагувала Асоціація футболу Чернівецької області та її голова – Василь Орлецький. Лист, який надіслали вони до УАФ, кардинально відрізняється від решти листів і найголовніше – у ньому Орлецький не вимагає жодних змін.

Заява Чернівецької обласної асоціації футболу

Але дослідивши певні сімейні та родинні стосунки Василя Орлецького та проаналізувавши деякі документи та цифри, картина вималювалася більш ніж очевидною.

 Ось перший документи про прийом на роботу Василя Орлецького у жовтні 2021 на посаду віцепрезидента УАФ.

Прийняття на роботу Василя Орлецького

А ось дуже цікавий витяг із зарплатної відомості, де є підозра пану Орлецькому щомісяця виплачувалося по 100 тисяч гривень. Сумарно це майже ДВА МІЛЬЙОНА 400 ТИСЯЧ ГРИВЕНЬ. Порівняти це можна хіба із зарплатнями Блохіна та Беланова, які (є підозра) в УАФ ніколи не з’являлися і лише були змушені лічені рази “відпрацювати” ці суми ролями поручителів на судах по їхньому роботодавцю.

Зарплатня відомість

Цікаве питання – а чи знають працівники Асоціації футболу Чернівецької області про таку ЗП їхнього керівника? Ще цікавіше питання до решти очільників регіональних футбольних асоціацій – а чи виплачувала їм УАФ, з благословення Андрія Павелка, такі самі приємні суми щомісяця? Логічно, що більшість вже замислились, а за які такі заслуги голова Чернівецької футбольної асоціації заслужив подібну прихильність від УАФ та її керівника?

Вся причина в набутих родинних зв’язках, Андрій Павелко – є кумом для Василя Орлецького та хрестив їхню дитину.

Дружину Орлецького звати Вікторія Приступа. Вона ексдружина асистента футбольного арбітра Прем’єр-ліги Сергія Приступи, яка народила дитину від Орлецького і саме цю дитину хрестив Андрій Павелко. Це просто деталь до важливого наступного документа – 31 жовтня 2023 Вікторію Приступу поновлюють на роботі в УАФ.

Вікторію Приступу поновлюють на роботі в УАФ

А посада її – ціла заступниця начальника відділу організаційної роботи та взаємодії з членами УАФ Департаменту розвитку футболу.

Ввести в курс справ та ознайомити куму Павелка Приступу зможе . . . ще одна, є підозра, кума Андрія Павелка – Тетяна Фігурна.

Яка згідно наказу УАФ, від 19 червня 2023 обіймає точно таку ж посаду заступниці начальника відділу організаційної роботи та взаємодії з членами УАФ Департаменту розвитку футболу.

Наказ про призначення Тетяни Фігурної

 

Давайте проаналізуємо ланцюг дуже цікавих подій:

16 червня – Андрія Павелка вперше відправляють до СІЗО

І 19 червня, виходить на роботу одна його кума – Фігурна

6 жовтня – Павелку вкотре продовжують термін перебування в СІЗО до 23 листопада

І 31 жовтня, вийде на роботу ще одна його кума – Приступа.

З чим же пов’язані такі цікаві події? Можливо із тим, що на УАФ очікує спершу Виконком, а потім Звітно-Виборний Конгрес? Але комусь всередині УАФ схоже поставлені інші завдання.

Є підозра, зарплатню в 100 тисяч гривень Павелко платив своєму куму Орлецькому ось за що. Щоб дружина останнього, у компанії ще однієї куми Павелка, вже на посаді працівниць оргвідділу УАФ, є підозра – фальсифікували протоколи з проведення чергових Виконкому та Конгресу і затягували процеси. В очікувані виходу нам відомого мешканця СІЗО, який готовий покласти все на карту, заради збереження своєї посади.

З одного боку – кумівство та необхідність відпрацьовувати майже 2 мільйони та 400 тисяч гривень. З іншого – відчуття неминучих змін і 15 регіональних асоціацій тому яскраве підтвердження.

Що вибере кум Павелка – Василь Орлецький? Але тепер, ви будете в курсі його намірів і лишитися непоміченим йому та його дружині точно не вдасться.

Костянтин Андріюк, спеціально для FootballHub

https://footballhub.ua/chy-dopomahatyme-kum-pavelka-zryvaty-vybory-novoho-prezydenta-uaf

peredplata