Цього тижня, у вiвторок в Брюсселі вiдбулась зустріч екс-Президента Грузії Міхаела Саакашвілі з Головою Єврокомісії Жоззе Мануелем Баррозу.

Цього тижня, у вiвторок в Брюсселі  вiдбулась зустріч екс-Президента Грузії Міхаела Саакашвілі з Головою Єврокомісії Жоззе Мануелем Баррозу.Наш кореспондент Ростислав Демчук передає з Брюсселю:

-Президент Саакашвілі виглядав втомленим, але відчуття розпуки за поразку в президентських виборах майже не відчувалось. Сторони підбили підсумки співпраці між Європейським Союзом та Грузією за часів президентської каденції Михаела Саакашвілі. Голова Єврокомісії Жозе Мануель Баррозу наголосив, що за час президенства в Грузії Михаела Саакашвілі між Грузією та ЄС налагодилась дуже плодовита й мiцна співпраця: в розбудові демократії Грузія досягла значних досягнень, окрім того було завдано нищівного удару по корупції та криміналу, створені сприятливі умови для розвитку економіки, малого, середнього та великого підприємництва. На черзі підписання у Вільнюсі Угоди про асоціацію між Грузією та ЄС. Щоправда тут слід зауважити, що ця угода носитиме лише політичний характер і її підписанню наразі не перешкоджає ніщо, в той час, як для України \”пакет\” Угоди про асоціацію значно більший – він доповнений ще й зоною вільної торгівлі з ЄС.

Так! Україна тут має значні переваги нiж Грузiя. Одначе, разом з тим українська делегацiя може повернутись з Вiльнюса, на вiдмiну вiд Грузiї, взагалi з порожнiми руками, якщо не буде звiльнена Юлiя Тимошенко та залишаться недопрацьованими iншi завдання, якi поставив Євросоюз перед Україною.

peredplata