Справа Юлії Тимошенко має закінчитися виправдувальним вироком

Захисник Юрій Сухов просить суд винести Юлії Тимошенко виправдувальний вирок за результатами розгляду кримінальної справи, порушеної стосовно неї, та звільнити екс-прем\’єра з-під варти.

\”У діях Тимошенко Юлії Володимирівни відсутній склад злочину, а отже у справі має бути винесений виправдувальний вирок. Враховуючи все вищезазначене, прошу суд винести виправдувальний вирок в цій справі та звільнити Юлію Тимошенко з-під варти\”, – заявив Юрій Сухов, завершуючи свій виступ у судових дебатах.

Адвокат також зазначив, що в результаті розгляду цієї кримінальної справи стороною обвинувачення так і не було чітко сформульовано суть обвинувачення, склад та подію злочину. Крім того, в обвинувальному висновку спостерігається \”заплутаність та прогалини в часі\”.

Крім того, Юрій Сухов додав, що в обвинуваченні чітко не визначено терміни \”перевищення влади\” та \”перевищення службових повноважень\”, а також не встановлено причинного зв’язку між виданням екс-прем\’єром директив на переговори \”Нафтогазу\” з \”Газпромом\” та укладенням контрактів.

Після завершення виступу Юрія Сухова головуючий у справі суддя Родіон Кірєєв оголосив у засіданні перерви для відпочинку до 13:55.

Як відомо, згідно з порядком, який захисники Юлії Тимошенко визначили між собою щодо виступів у судових дебатах, після перерви слово має бути надано Олександру Плахотнюку.

peredplata