Про утиски місцевої демократії в Чернівцях проінформують Раду Європи

Про утиски місцевої демократії в Чернівцях проінформують Раду ЄвропиСекретар Чернівецької міської ради Віталій Михайлішин вп’яте проігнорував вимоги чернівчан і не зареєстрував ініціативну групу для проведення місцевого референдуму щодо дострокового припинення повноважень Чернівецької міської ради УІ скликання, яка була створена на зборах громадян у День незалежності України.

На думку начальника юридичного управління міської ради Олександра Шиби, проведення реєстрації ініціативної групи місцевого референдуму унеможливлює те, що «у ході звірки кількості зареєстрованих громадян з кількістю фактично присутніх на зборах, виявлено, що у дійсності в зборах приймало участь менше ніж 200 громадян (збережено орфографію тексу відповіді юридичного управління міської ради)».

Ініціативна група «Спільними зусиллями захистимо Чернівці» звертає увагу громади, що Чернівецька міська рада УІ скликання в особі секретаря міської ради Віталія Михайлішина вже вкотре ігнорує конституційне право чернівчан на проведення місцевого референдуму з надуманих підстав.

Реєстрація учасників зборів громадян 24 серпня ц.р. проводилася у відповідності до вимог законодавства. Кожен із 214 учасників зборів готовий у суді засвідчити свою присутність на цьому заході та добровільність свого волевиявлення. Жодної звірки кількості зареєстрованих і фактично присутніх на зборах представники міської ради не проводили. Натомість організатори зборів мають усі необхідні підтвердження правомірності їх роботи.

Чернівецька міська рада УІ скликання в особі секретаря міської ради Віталія Михайлішина, який несе повну відповідальність за професійну відповідність керівників підрозділів міської ради, вже вкотре демонструє зневагу до Конституції, законів України, волевиявлення громади та продукує безграмотні документи, що ображає гідність чернівчан. Лише у частині процитованого речення з письмової відповіді Чернівецької міської ради голові зборів з питань місцевого референдуму є дві граматичні помилки, що свідчить про низьку кваліфікацію міських чиновників, які утримуються на кошти міської громади. У Чернівцях навіть учні початкової школи знають, що у зборах беруть участь, а не приймають. Тому є великий сумнів, що кваліфікація таких чиновників дозволяє їм робити вірні правові висновки.

Як повідомив голова зборів з питань місцевого референдуму Юрій Івашин, відмову у реєстрації ініціативної групи її представники оскаржують у суді. Про ситуацію у Чернівцях, на Буковині, де вже півроку ігнорують конституційні права громадян, знищують основи місцевого самоврядування, буде проінформовано профільний Комітет Верховної Ради України, Асоціацію міст України, українські та міжнародні правозахисні організації, а також Раду Європи, зокрема Конгрес місцевих та регіональних властей (КМРВРЄ), який опікується розвитком місцевої демократії.

Світлина bukpravda.cv.ua

peredplata