Під Печерським судом \”беркутівці\” били і труїли газом людей

Під Печерським Напередодні ввечері відбулося зіткнення між прихильниками Тимошенко і правоохоронцями

27 вересня після закінчення чергового судового засідання у справі екс-прем\’єра Юлії Тимошенко прихильники Тимошенко і опозиційні сили провели мітинг на виїзді з Печерського суду.

Люди стояли, тримаючи над головою великий державний прапор, і викрикували \”Банду-геть!\”.

Співробітники \”Беркута\” вклинились між мітингувальниками і відтіснили їх на кілька метрів від в\’їзду у Печерський суд. Демонстранти скандували \”Геть від державного прапора!\”. Далі \”беркутівці\” заблокували прохід на Хрещатик і стали уздовж вулиці кордоном. Люди обливали правоохоронців водою і забруднювали їх шоломи якийсь рідиною. Під час зіткнення були побиті кілька мітингувальників. Їм викликали швидку. Серед постраждалих – голова Коаліції учасників помаранчевої революції Сергій Мельниченко і його заступник Петро Михайленко.

\”Під час мирної акції протесту, коли громадяни тримали напроти будівлі суду жовто-блакитний прапор, накинулися кілька десятків, а то й сотні працівників \”Беркута\”, які стали виривати прапор у людей з рук і почали розтягувати людей. Незважаючи на те, що люди падали на землю, били їх руками і ногами\”, – сказав Сергій Мельниченко.

За його словами, півроку тому йому зробили операцію – вирізали пухлина з мозку, і зараз у нього варто пластина.

\”Мене вдарили по голові, я знепритомнів і впав. Прокинувся, коли мене тягли до автозаку. Але я вирвався – їх було дуже багато, і вони самі себе штовхали і падали. Петра, мого заступника, затягли у двір і там били, навіть коли він уже лежав на землі. У \”беркута\” зуб на нього ще за попередні акції. Після того, як його побили, беркутівці просто залишили його лежати на землі, нібито, \”нехай вмирає\”. Нардеп Павловський знайшов його в арці, викликав швидку. Петро був дезорієнтований, харкав кров\’ю. І це була не кров з розбитих губ. Зараз він у лікарні, йому роблять флюорографію. Не знаю, чи цілі у нього ребра\”, – розповів Мельниченко.

Нагадаємо, під час зіткнення Юлію Тимошенко вивезли на автозаку через запасний вихід.

peredplata