Під стінами Чернівецької міської ради пікет ОНОВЛЕНО

Під стінами Чернівецької міської ради пікет ОНОВЛЕНО31 жовтня під стінами Чернівецької міської ради, де зараз відбувається пленарне засідання чергової сесії, зібралось зо півсотні чернівчан, які протестують проти відключення газових колонок, реконструкції 5-ого сектору, відсутності місцевого самоврядування в місті тощо. Також під стінами міської ради вже традиційно проводить прийом громадян народний депутат України від ВО \”Батьківщина\” Максим Бурбак.

Максим Бурбак наголосив, що руйнуванням місцевого самоврядування в Україні, в Чернівцях і Новодністровську в тому числі, вже зацікавилась Рада Європи. І ті справи, які влада вчинила в цих містах, є посадовим злочином. Адже вона позбавила посади людей, які були обрані громадою для керівництва містом.

Мітингувальники під стіни міськради принесли гарбузи та макет газової колонки з трубою.

Під стінами Чернівецької міської ради пікет ОНОВЛЕНО
Під стінами Чернівецької міської ради пікет ОНОВЛЕНО
Під стінами Чернівецької міської ради пікет ОНОВЛЕНО
Під стінами Чернівецької міської ради пікет ОНОВЛЕНО
Під стінами Чернівецької міської ради пікет ОНОВЛЕНО
Під стінами Чернівецької міської ради пікет ОНОВЛЕНО
Під стінами Чернівецької міської ради пікет ОНОВЛЕНО
Під стінами Чернівецької міської ради пікет ОНОВЛЕНО

Окрім того народний депутат наголосив, що влада Чернівців нераціонально розподіляє кошти, не закупила, як це передбачалось, снігозбиральні та розчисну техніку, не переймається проблемами хрущівок, де газовики відключають несправні колонки тощо.

До пікетувальників ніхто з представників влади поки не вийшов.

ОНОВЛЕНО

Наразі представники пікетувальників зайшли в міську раду і очікується зустріч з владою.

Коментар Максима Бурбака

Пікетували Чернівецьку міськраду. Зібралися всі, у кого увірвався терпець від діяльності влади у місті. Працівники 5-го сектору Калинівського ринку протестували проти примусової реорганізації. Після такого «пакращення» люди залишаться на вулиці без роботи. Робітники сільськогосподарського ринку «Нива» вийшли під міськраду проти бездіяльності влади. Тобто, влада Чернівців, якщо щось і робить або не робить, – всеодно викликає тільки негатив.

Мешканцям «хрущовок» напередодні зими міська влада взагалі підготувала неприємний сюрприз. Вони можуть залишитися без опалення. Їм хочуть відключити газові колонки.

Спочатку мітингуючих ніхто не хотів слухати. А питання, що стосуються людей, взагалі хотіли відкласти у «Різне». Після цього була оголошена перерва нібито через те, що згорів блок живлення системи «Рада». Мітингуючі таки добилися зустрічі з секретарем міськради Михайлішиним. Після переговорів людям пообіцяли, що газ відключати не будуть, а ситуацію з ринками влада триматиме під контролем.

Це ще раз доказує, що якби люди не вийшли, то не було б ні газу, ні роботи. Влада боїться чернівчан. І якщо наступного разу під «Ратушу» прийде не 100-200 людей, а 10 тисяч, то проблеми міста можна вирішити раз і назавжди.

P.S. Вчора, напередодні пікету, взагалі був нонсенс. Міліція попереджала, що на тих, хто зайде до приміщення міськради, буде складено адмінпротокол. Ще раз пересвідчуюся, що міліція «з народом».

ПОВІДОМЛЕННЯ ПРЕС-СЛУЖБИ ЧЕРНІВЕЦЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ

Сьогодні, 31 жовтня, секретар Чернівецької міської ради Віталій Михайлішин зустрівся із мешканцями міста для обговорення питання технічного стану нещільних димових і вентиляційних каналів та подальшої їх експлуатації в житлових будинках, встановлених на підставі протоколу Урядової міжвідомчої комісії від 10.12.1984р.

Розмова відбулася у приміщенні Ратуші під час перерви у сесії Чернівецької міської ради, оголошеної для зустрічі із чернівчанами. У обговоренні також взяли участь голова правління ПАТ “Чернівцігаз” Віктор Горда, начальник департаменту житлово-комунального господарства Дмитро Сірман, начальник управління житлового господарства Василь Манчуленко та головний інженер підприємства “Житловик” Денис Тимофєєв.

Під час зустрічі чернівчанам було повідомлено про роботу спеціальної комісії над вирішенням проблеми нещільних димових і вентиляційних каналів. Також, як уже раніше повідомлялось, найближчим часом відбудеться додаткове обстеження нещільних димовентканалів, а за результатами обстеження в залежності від технічного стану димовентканалів буде визначено першу і другу чергу (перша потребуватиме виконання ремонту в 2014р., друга – в 2015р.).

Також щомісяця проходитиме обстеження димових та вентиляційних каналів житлових будинків комунальної власності територіальної громади міста з нещільними димовентканалами. З мешканцями таких будинків буде проведено позаплановий інструктаж про використання газових водонагрівальних приладів в побуті.

Чернівчанам було запропоновано створити ініціативні групи, представники яких зможуть брати участь у засіданнях комісії, а також сприяти роботі спеціалістів для планового обстеження димовентканалів.

Сектор інформації та зв’язків з громадськістю

peredplata