Коли місцева влада зробить щось корисне для чернівчан

Народна трибуна

Крик душі
«Ми, мешканці Роші, з недавнього часу змушені діставатися до поліклініки у район Клокучка, а це надто далеко та незручно, тому більшість, не маючи змоги отримати належну консультацію, як правило, займається самолікуванням, — крик душі мешканців чернівецьких вулиць Стрийської, Попова, Ворошиловградської – від їхнього імені Орися Миколаївна Чорней. – Виходить, що поліклініка, до якої територіально належали впродовж чи не всього життя і яка розташована практично у нас «під боком» (поруч ще й поштове відділення та аптека), не всіх тутешніх чернівчан зараз може прийняти. Тому ми змушені їхати на Клокучку, дістаючись туди автобусом №8. Через ці незручності у більшості випадків доводиться викликати лікаря додому. Вона ж, зважаючи на збільшення навантаження, почасти приходить до хворих стомленою та геть виснаженою. Чому б не розширити бодай трохи по-ліклініку на Роші, аби на догоду владникам не поневірялися ми та не мучились наші лікарі? До всього, я б не проти віддати під такий заклад приміщення, котре пустує, навіть заявляла про це на офіційному рівні. Кажуть, не можна. А приймати рішення, не запитавши думки мешканців, можна? Старих та немічних, котрих у нашому районі дуже багато, у випадку нездужання відправляти в таку далеч можна? Коли ця влада зробить щось справді корисне для людей? Ми не хочемо лікуватися на Клокучці!»

Писк влади
Як повідомили в управлінні охорони здоров’я Чернівецької міської ради, звернення мешканців Чернівців стосовно бажання спостерігатися з тієї чи іншої причини не в територіальних поліклінічних відділеннях розглядаються управлінням особисто та завжди вирішуються позитивно для заявників.

Заступник начальника управління Чернівецької міської ради Любов Бабаєнко:
— На Роші діє центр первинної медико-санітарної допомоги. Він має дві амбулаторії – на вулиці Горіхівській та на Борщівській. Зараз вирішується питання про відкриття ще однієї амбулаторії. До управління охорони здоров’я справді зверталася чернівчанка, котра пропонувала використати для цих цілей частину належної їй нерухомості. Це питання розглядалося начальником управління Ігорем Незборецьким разом з головним лікарем центру первинної медико-санітарної допомоги «Роша». Знаю, що жінка ставить певні умови, тож наразі питання пошуку третього приміщення під амбулаторію в районі, про котрий йдеться, залишається відкритим.

Підготувала Наталія Брянська

peredplata