Звернення колективу телеканалу «ТВА» до представників Нацради

Звернення колективу телеканалу «ТВА» до представників Нацради

Звернення колективу телеканалу «ТВА» до представників Національної ради з питань телебачення і радіомовлення

Шановні працівники Нацради!

До Вас звертаються ті, кого ви,використовуючи нафталінові кліше своїх біло-блакитних наставників, називаєте «заручниками» бізнесового конфлікту. Конфлікту, в існування якого, ми переконані, не вірять навіть найпалкіші поборники нашого телеканалу при дворі нинішньої влади.
Ми, працівники телеканалу «ТВА», уважно прочитали Ваше публічне звернення, і, зізнаємось щиро, не знайшли в ньому найменшого натяку на серйозні юридичні запитання, які досі залишаються для всіх загадкою:

1. Де експертиза матеріалів перевірки?

2. З яких пір доленосні для телевізійних компаній моніторинги проводять секретакри, а не уповноважені представники держструктур? (зі всією повагою до статусу канцелярських працівниць, ми все-таки змушені поцікавитися, чого саме вони вирішують наше професійне майбутнє)
3. Коли нарешті стане відомо, звідки все ж таки взявся сфабрикований запис ефіру?

Ці запитання ми оголошували публічно і особисто, через офіційні листи і заяви у ЗМІ. І що маємо натомість? Публіцистичне непорозуміння, довжиною у 7 абзаців, де вкотре повторюється зручна для влади «мантра», про начебто бізнесовий конфлікт, і ані слова про втаємничені перевірки, боязнь експертиз і бідолашних секретарок, які змушені ставити свій підпис під документами, настільки сумнівними, що жоден представник Нацради не ризикнув заплямувати свою кар’єру, підписавши подібну нісенітницю.

З професійного тону, переходячи в площину людську, нам цікаво, шановна Нацрадо, якими ви собі уявляєте колектив «ТВА»? Чи справді ви такої низької думки про інтелектуальні якості журналістів-телевізійників, що дозволяєте собі відверто обходити стороною наші прямі і прості запитання, натомість вишукуючи все новіші і відчайдушніші способи відвернути увагу ЗМІ та громадськості від примітивного і банального процесу знищення незалежного телеканалу.

Апофеоз травлі нас, як професіоналів і «ТВА», як незалежного мовника, відбувається якраз напередодні підписання угоди про асоціацію між Україною та ЄС. Невже ви справді настільки політично недалекоглядні, що не здогадуєтеся про неможливість підписання цього документу (тут безсилі навіть ваші секретарки), в той час, як в Україні брутально і неприховано знищується свобода слова? Або ж навпаки, ви свідомі того, що робите, проте, в такому разі, громадськості слід знати, хто і для чого ставить перепони на шляху інтеграції України до ЄС.

Як бачите, ми не маємо ні сил, ні натхнення, гратися з вами в обмін фальшивими люб’язностями і вдавати, ніби, ми не бачимо, що відбувається насправді. Ми вкотре просимо вас залишити в спокої успішних журналістів та якісні медіа і не бути каральним інструментом в брудних іграх влади.
Всього вам доброго, і не намагайтеся більше обманювати ні нас, ні наших глядачів,

Колектив телеканалу «ТВА».

Звернення колективу телеканалу «ТВА» до представників Нацради

peredplata