Арсеній Яценюк вимагає 5 жовтня заслухати в парламенті президента і прем’єра – проект постанови внесений до ВР

Арсеній Яценюк вимагає 5 жовтня заслухати в парламенті президента і прем’єра – проект постанови внесений до ВРЛідер політичної партії «Фронт Змін» Арсеній Яценюк вніс до Верховної Ради проект постанови про проведення 5 жовтня 2011 року в парламенті спеціального засідання за участі президента, прем’єр-міністра та членів Кабінету міністрів України для обговорення подолання соціально-економічної й політичної кризи в країні. Проект зареєстрований у Верховній Раді 29 вересня 2011 року за №9225.

Необхідність проведення спеціального засідання, зазначається в проекті постанови Верховної Ради, викликана загрозливим соціально-економічним становищем України, зниженням конкурентоспроможності української економіки на внутрішньому та зовнішньому ринках, наростаючим протистоянням влади та суспільства, внутрішньополітичними конфліктами та нестабільністю у зовнішній політиці.
Арсеній Яценюк вимагає на цьому засіданні розглянути наступні питання:
1. Судової реформи в Україні та забезпечення реальної незалежності судової гілки влади, внесення змін до Кримінального та Кримінально-процесуального Кодексів України з метою припинення та недопущення політичних переслідувань в країні.
2. Забезпечення передбачуваності та демократичності виборчої системи України, унеможливлення маніпуляцій і спотворення волевиявлення громадян при проведенні виборів та недопущення змін виборчої системи за рік до дати проведення чергових виборів.
3. Усунення прогалин в чинному законодавстві, що регулює правові та організаційні засади процедури усунення президента України з поста в порядку імпічменту.
4. Законодавчого врегулювання діяльності опозиції у Верховній Раді України.
5. Перспектив підписання Угоди про асоціацію України з Європейським Союзом та створення реальних передумов вирішення основного геополітичного завдання України – вступу до Європейського Союзу.
Арсеній Яценюк вимагає заслухати:
– президента України щодо стану виконання його передвиборної програми «Україна для людей», а також про переговори щодо газових поставок та співпрацю України з Російською Федерацією в енергетичній сфері.
– інформацію Кабінету міністрів України про стан виконання державних програм та планів подолання негативних явищ в українській економіці.
Лідер «Фронту Змін» вимагає також забезпечити пряму трансляцію спеціального засідання Верховної Ради на Першому загальнонаціональному каналі Національної телекомпанії України та Першому загальнонаціональному каналі Національної радіокомпанії України.

peredplata