Мрійник року: Politico внесло Зеленського до списку найвпливовіших людей Європи

Володимир Зеленський переміг в категорії “Мрійники” від Politico, яке обирало найвизначніших людей Європи. За перемогу змагався і російський політик Алєксєй Навальний. Минулого року видання назвало Зеленського найвпливовішою людиною в Європі. В 2023 це звання отримав глава польської опозиції Дональд Туск, який невдовзі має очолити уряд Польщі.

Володимир Зеленський переміг в категорії “Мрійники”. Цей рейтинг склало Politico, яке кожного року обирає найвпливовіших людей Європи. 

“Час від часу з’являється лідер, який одноосібно змінює хід історії, не завдяки могутності своєї армії чи силі своєї економіки, а завдяки силі свого слова. Президент України Володимир Зеленський є таким лідером”, – пише видання.

В номінації з Зеленським змагалися російський політик Алєксєй Навальний, голова Європарламенту Роберта Мецола, президент Чехії Петр Павел. 

Рейтинг ділиться на три категорії: “Діячі”, “Руйнівники” і “Мрійники”. 

Хто потрапив до рейтингу Politico

Також в очільник Офісу президента України Андрій Єрмак потрапив до рейтингу найвпливовіших людей Європи за версією видання Politico в категорії “діячі”. Єрмака називають “зеленим кардиналом” України. 

“Андрія Єрмака в деяких колах називають “зеленим кардиналом” Києва. Це пов’язано з тим, що Єрмак очолює офіс президента України Володимира Зеленського, чиє прізвище походить від східнослов’янського слова “зелений”, а також з тим, що він має звичку відвідувати фотосесії у вбранні кольору хакі у стилі мілітарі”, – пише видання.

А найвпливовішою людиною Європи назвали главу польської опозиції Дональда Туска, який невдовзі має очолити уряд Польщі. 

Перемога Зеленського в 2022 році 

Не вперше Володимир Зеленський потрапив до рейтингу Politico. Минулого року Видання Politico визнало українського президента найвпливовішою людиною Європи 2022 року, назвавши його “Європейським”. Тому що “завдяки українському коміку, який став президентом”, Європа змінюється, переглядає свої стратегічні відносини, і загалом відбувається переосмислення того, що означає бути європейцем. “Лише подивіться, як європейські лідери, які перемогли на виборах, мчать до Києва, щоб сфотографуватися з 44-річним чоловіком у його тепер культовій оливково-зеленій футболці. Політики прагнуть, щоб їх помітили поруч із ним”, — пише видання.

Politico також вказує, що Зеленський “переконав решту Європи, що її майбутнє пов’язане з Україною — ідея, в яку мало хто вірив до вторгнення Росії в лютому”. Вмілі комунікації українського президента, на думку видання, “дають йому повноваження змусити Європу робити те, чого він хоче”.

Видання Time оголосило персоною року 2022 Володимира Зеленського та “Дух України”. Це звання присуджують тим, хто найбільше вплинув на хід подій у році. 

У Time кажуть, що Зеленський виявився навченим не втрачати самоконтроль під тиском і здатним читати натовп та реагувати на його настрої й очікування. 

Kolaż Alona Chernetska

Джерело: https://ukrayina.pl

peredplata