Прокуратура області перевірила Сокирянську колонію

Прокуратура Чернівецької області із залученням фахівців провела перевірку стану додержання законодавства при виплаті заробітної плати засудженим, а також при відрахуванні Сокирянською виправною колонією № 67 коштів до Пенсійного фонду України та інших загальнообов’язкових державних цільових фондів і при проведенні відрахувань за виконавчими листами.
Про це повідомляє прес-служба прокуратури Чернівецької області.

Встановлено, що станом на 01.11.2013 року із засуджених, які відбувають покарання в Сокирянській виправній колонії №67, утримано, але не перераховано до органів державної виконавчої служби 41 тис 443 грн. Більше того, адміністрацією установи допущено заборгованість за виконавчими листами минулих років на загальну суму 603,4 тис. грн.

Не вживаються заходи щодо погашення невиплаченої заробітної плати засудженим та звільненим засудженим, а це понад 530 тис. грн.

Особливу стурбованість викликає заборгованість по відшкодуванню фактичних витрат на виплату й доставку пільгової пенсії в сумі 1884 тис. грн. та єдиного внеску на суму 593,4 тис. грн.

Перевіркою також встановлено, що службовими особами виправної колонії упродовж 2006-2010 років не заявлені цивільні позови до приватних підприємців та товариств із обмеженою відповідальністю, що позбавило можливості отримати в судовому порядку та витратити на власні потреби і погашення наявних заборгованостей коштів на загальну суму 1 млн. 760 тис. грн.

Окрім того виявлені порушення з боку службових осіб бухгалтерії Сокирянської виправної колонії, які протягом червня-грудня 2012 року зайво нарахували й виплатили заробітну плату в особистих інтересах та на користь третіх осіб (працівників колонії) в розмірі 92 тис. 122 грн.

За наслідками перевірки відкрито кримінальне провадження за ч.2 ст.364 (зловживання владою або службовим становищем) КК України. Триває досудове розслідування.

peredplata