Рада ЄС не схвалила рiшення щодо України

Рада ЄС не схвалила рiшення щодо України Як повідомляє наш кореспондент в Брюсселі Ростислав Демчук, Рада міністрів Євросоюзу, як і очікувалося, у понеділок, 18 листопада, не схвалила ніякого рішення щодо підписання Угоди про асоціацію з Україною, але готова зробити це в будь-який момент, аж до саміту у Вільнюсі.

Про це в понеділок в Брюсселі за підсумками засідаючи Радміну ЄС з питань закордонних справ повідомив журналiстiв глава МЗС головуючої в ЄС Литви Лінас Лінкявічюс .

\”Я можу підтвердити, що жодного рішення прийнято не було. Я вірю , що це добре , тому що також немає і негативного рішення. Двері залишаються відкритими \”, – сказав дипломат.

Він додав: \” Нам потрібно лідерство від українських лідерів , насамперед, від українського президента – у нього є влада і вплив. Настає момент істини. Ці 10 днів до саміту будуть вирішальними \” .

На сьогоднішньому засіданні міністри обговорили виконання Києвом пред\’явлених йому рік тому критеріїв , які є умовою для підписання Угоди ЄС – Україна . Йдеться про незастосування вибіркового правосуддя , реформах законодавства про вибори і прокуратурі. У Брюсселі очікують і виконання вимог по прем\’єр – міністру Юлії Тимошенко.

Ростислав Демчук,
Агентство ЄВРОАТЛАНТИКА,
Брюссель

peredplata