\”Беркут\” атакував Євромайдан зі сльозогінним газом: пролилася перша кров

"Беркут" атакував Євромайдан зі сльозогінним газом: пролилася перша кровУ тисняві падають люди, беркутівцям зривають шоломи. Нардепу зламали палець.

На Європейській площі тривають бійки

Люди у тисняві падають. У натовпі летять міліцейські шоломи та поширюється сльозогінний газ.

Як повідомляє Радіо Свобода, відбулося дві атаки \”Беркуту\” на Європейську площу.

\”Беркут змітає все на своєму шляху!\” – написав у своєму Twitter екс-міністр МВС Юрій Луценко.

Спочатку мітингувальники, які мали численну превагу перед співробітниками міліції, відтіснили їх від Українського дому до готелю \”Дніпро\” через вулицю. Однак правоохоронцям на підмогу прибула ще одна група міліціонерів у шоломах і бронежилетах. Почалася серйозна бійка. У міліціонерів полетіли пляшки і купи землі з клумб. Ті у відповідь застосували дубинки, пише Комсомольская правда в Украине.

Рознімати бійку кинулися народні депутати . Одним із них був комендант наметового містечка Андрій Парубій. Він спробував зупинити бійку з міліцією та вихопив посвідчення депутата, яке показував міліціонерам. Але це не допомогло. Парубій отримав ударом кийка по голові.

Видання пише, що депутата, який лежав на землі з закривавленою головою, били працівники міліції.

При цьому прес -служба \”Батьківщини\” повідомила про те, що Парубію зламали палець.

Нагадаємо, раніше на Майдані Незалежності бійка почалася через встановлення наметів. того разу люди дали відсіч правоохоронцям, які намагалися відтіснити їх.

Пізніше ще одна сутичка з правоохоронцями сталася на перехресті Хрещатика з вулицею Інститутська, після чого почали з\’являтися повідомлення про тотальний розгін мітинг на підтримку євроінтеграції.

Джерело

peredplata