Ірина Геращенко: Коли весь світ говорив про ракету, український президент не здавався і повторював «не всьо так однозначно»

Ще раз найщиріші співчуття загиблим .- всіх країн і всіх національностей, які були в нашому Боїнгу. Всі ці дні ми думаємо про українців, канадців, іранців, шведів, афганців, німців , британців, які були на борту лайнера.,про немовлят, студентів, вчених, про найчудовіший екіпаж, красунь і розумниць стюардес і стюардів, про льотчиків, які мали беззаперечний авторитет. Єдині , хто мали сумніви в їх професійності і в безпеці українського літака і перевізника – це українська влада. Єдині, хто на весь світ завдали першого потужного удару по професійній честі, авторитету і пам’яті загиблого українського екіпажу – це українська влада. Спочатку посольство , яке в першому офіційному повідомленні категорично виключило ракету чи теракт, потім президент, який доручив Генпрокурору порушити справу про несправність літака і помилку екіпажу. Й вже коли весь світ говорив про ракету, й честь України захищали прем‘єри Канади, Британії, Австраліі, український президент не здавався і повторював « не всьо так однозначно».

Іран визнав, що збив наш літак. Тепер важливо, щоб українська влада, нарешті, перестала поводитися як переляканий підліток, й чітко задала питання про тип ракети і пряму чи опосередковану участь в цьому кошмарі Москви, яка продає зброю таким краінам і чиї інструктори навчають збивати авіацілі. Україна просто зобов‘язана скликати Радбез ООН і президент мав не мовчати в унісон з Москвою, а вимагати цього ще 3 дні тому, й саме там ставити питання про спільну з іншими країнами , чиї громадяни постраждали, розслідуваньну групу. Так українська влада діяла в 2014, коли над нашим окупованим Донбасом з російського Буку було збито літак.

Й тепер ви всі розумієте, хто такий Цемах й міру його вини ? Цемаха нещодавно українська влада звільнила від будь – якої відповідальності, насправді звільняючи Москву від Гааги і відповідальності, від компенсації державам і краінам за збитий МН17.

 

Ірина Геращенко

peredplata