На Майдані стоїть справжня Україна, — Архієпископ Любомир (ГУЗАР)

На Майдані стоїть справжня Україна, — Архієпископ Любомир (ГУЗАР)Влада нас водила за ніс. Народ це відчув, зрушився – і це дуже-дуже добре, бо люди пішли за свої корінні інтереcи, за свободу.

Так пояснив Блаженніший Любомир (Гузар) появу у багатьох містах України майданів на підтримку євроінтеграції України у коментарі київському журналісту Дмитру Крикуну.

«Трохи жаль, що старші люди цю акцію молоді не так активно підтримують. Але зрозуміло, що зараз саме молодь має бути особливо зацікавленою – бо це їх майбутнє», – сказав екс-глава УГКЦ.

Архиєпископ-емерит зауважив, що тільки народ є носієм правди і влади.

«Важко сказати, яка була мотивація політиків, що вони прилучилися до Євромайдану громадськості. Але дякую Богу, що це сталося. Сподіваюсь, що політики вчинили це з шляхетних мотивів. Вони починають думати по-державницьки, і це великий момент, Це дуже добре, що вони підкорилися і зрозуміли, що нарід є носієм правди і влади. Дуже важливим є момент, що політики згорнули партійні прапори і стали під державний. Дуже важливим є що політики заговорили не проти когось, а за Україну. І я надіюсь, що президент Янукович у Вільнюсі буде говорити від імені Україні. І зрозуміє, що його сила не в його партії, а в тих, хто стоїть на Майдані.

Якщо хтось з Європи дивиться на Майдан – він побачить вже інший народ, іншу, справжню Україну!\”, — наголосив Блаженніший Любомир (Гузар).

Джерело та світлина РІСУ

peredplata